Sada čitate
Nevjerojatan debitantski nastup Elvan Abeylegesse

Nevjerojatan debitantski nastup Elvan Abeylegesse

Nevjerojatan debitantski nastup na polumaratonu u gradu Ras Al Khaimah (Ujedinjeni Arapski Emirati) imala je Elvan Abeylegesse (27 godina) s istrčanim vremenom 1:07:07, što predstavlja najbolje debitantsko vrijeme u povijesti!

- Oglas -

Iako je trčala u uvjetima bez vjetra i s jakim suncem, Abeylegesse, dvostruka osvajačica olimpijskih medalja na Olimpijskim igrama 2008., uspjela je s izvanrednim rezultatom 1:07:07 osvojiti prvo mjesto na ovoj utrci. Samo je pet žena do sada u povijesti trčalo brže od nje na ovoj distanci, što dodatno govori o vrijednosti ovoga rezultata.

 

Nakon relativno loših prvih 15 kilometara, Abeylegesse je „rasturia“ zadnjih 6 kilometara tijekom kojih je porazila mnogo poznatije trkačice iz Etiopije. Samo za ilustraciju, prvih osam žena je ušlo u cilj za 1:09.

Unatoč senzacionalnom nastupu, Abeylegesse u svome komentaru nakon utrke iznosi frustracije: “Da je tempo bio brži i mirniji, moje vrijeme moglo biti puno bolje”. “Osjećala sam se lako na 15-om km (48:03) i tek tada sam se odlučila pojačati tempo”.

Rad s hrvatskim trenerom Nikolom Borićem (zadnjih 10 tjedana) pokazao se kao ključni trenutak u karijeri za ovu mladu osvajačicu srebrnih olimpijskih medalja na 5.000 i 10.000 m. Nakon utrke je rekla da ćemo njezin maratonski debi ipak morati pričekati nakon Olimpijskih igara 2012.

Više informacija na http://www.iaaf.org/LRR10/news/newsid=55591.html i http://www.rakmarathon.org/

Rezultati: http://www.premiertiming.com/results/results.php?id=50&cat=all_categories&gen_f=1&records_to_show=200&filter=&si=name&tab=&dist=

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice