Sada čitate
Škraping je pred nama

Škraping je pred nama

Start i cilj je u Tkonu.Organizator je Javna ustanova Prvenj i Općina Tkon. To je formalno, neformalno 99% ekipe iz prve godine je i dalje s vama. Dođite u Tkon na trekking. Tamo će biti i večera u cijeni startnine, zabavni program i dodjela priznanja i nagrada.

- Oglas -

Sportski dio se sastoji od dvije utrke, kraća oko 20, a duža oko 43 kilometra. Natjecatelji na startu dobiju kartu otoka s ucrtanim točkama koje moraju obići i preporučen put. Na kontrolnim točkama će vidjeti zastavice koje su uočljive iz daljine i cvikalice kojima će obilježiti broj po broj na kartončiću kojeg će također dobiti na startu. Natjecatelji se ne moraju držati preporučenog puta, bitno je samo da cvikaju sve kontrolne brojeve, njih desetak.

Javite se obavezno ako odustajete da ne bi smo opet kao ranijih godina tražili po otoku one koji sjede na večeri i uživaju u glazbi!

  1. Natjecatelji moraju imati propisanu obaveznu osobnu opremu.
  2. Obavezna oprema sadrži sljedeće: a) kompas b) čeona lampa c) mobitel d) komplet prve pomoći e) astro folija f) zviždaljka g) zemljovid utrke h) instrukcije za utrku (od strane organizatora na dan natjecanja) i) natjecateljski karton (od strane organizatora na dan natjecanja) 
  3. GPS NIJE DOZVOLJEN! 
  4. Organizator pridržava sva prava da provjeri sadržaj obavezne osobne opreme bilo kojeg natjecatelja u bilo koje vrijeme utrke.

U kraćoj utrci organizator dozvoljava da nedostaje astro folija i čeona lampa.
Staza je tipična za naše otoke – puno kamenja, niskog rastinja i teže prohodnih stazica.

Pogled s jedne strane na Velebit i mala mjesta uz obalu sa sjeverne strane i na Kornate, Dugi otok i druge otočiće s južne strane. Nezaboravno! Ponesite foto aparate i kamere.

Organizator i gostoljubivi domaćini koji imaju vikendice na južnoj strani ponuditi će vas domaćim specijalitetima i vodom koja je najvažnija.

Na večer je organizirana zajednička večera i zabavni program za koji brinu Top show Cabaret i Tovareća mužika iz Sali. Ludilo!

Za vašu sigurnost brinuti će GSS iz Zadra te doktor Milić te brojni volonteri. Nadamo se da neće imati posla.

Preporuka za čitanje

Organiziramo autobus za vas iz Zagreba i okolice koji će po običaju krenuti s parkirališta kod zgrade INA-e. O detaljima će oni koji zatraže takav prijevoz biti posebno obaviješteni na mail.

Svi učesnici su dužni uplatiti na račun organizatora 100 kuna za kraću ili 120 kuna za dužu stazu na ima startnine. Podatke o žiro računu možete naći na našem blogu.

Prijavljujete se obrascem kojeg ispunjavate također na našem blogu.

Sve što nije u ovom tekstu možete pronaći na našem blogu i web stranicama.
Požurite s prijavama, nema baš previše vremena do 6.3 – i trenirajte! Pričajte drugima o Škrapingu da što više ljudi zna da ste dio nečeg velikog što i dalje raste.
I na kraju, ako vam se učini da ste u Zagrebu, Zadru i Biogradu vidjeli jumbo plakate, dobro vam se učinilo. Veliki smo – uz vašu pomoć!

www.skrapingpasman.blog.hr
www.skraping.hr

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice