Sada čitate
Ines Jozić i Zdravko Jadrijev prvaci Hrvatske u trčanju na 100km

Ines Jozić i Zdravko Jadrijev prvaci Hrvatske u trčanju na 100km

Proteklog vikenda u Slavonskom Brodu, po treći puta za redom se održalo Prvenstvo Hrvatske u trčanju na 100 km. Dobro nam poznata manifestacija Polojska ultra 100km imala je tu čast ugostiti najbolje hrvatske ultraše i ultrašice,  a osim njih i ponajbolje ultraše iz susjedne nam Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Austrije, Švicarske, Poljske i Ukrajine.

- Oglas -

Imena koja su se našla na listi prijavljenih, a kasnije na startnoj listi, svakako su puno obećavala utrci, što je utrku učinilo izuzetno zanimljivom, a na kraju je tako i bilo.

S obzirom da je ovo bilo peto izdanje Polojske ultre 100km, organizator Ultramaraton klub Mazator, na čelu s predsjednikom i prvim čovjekom utrke Tomislavom Marinovićem, napravio je sve kako bi utrka bila vrhunska i dostojna Prvenstva Hrvatske. Nekoliko noviteta smo mogli vidjeti na ovogodišnjem izdanju, a to je livestream utrke putem Youtube kanala Trkačke priče, koje je do sada pogledalo preko 3000 ljudi. Logistički i organizacijski dodaci su bili šatori za support ekipe, kao i dodatni WC koji su izuzetno bitni na manifestacijama. Na podjeli startnih paketa, prava slavonska dobrodošlica koja je već tu pokazala dobro raspoloženje kod svih natjecatelja koje se kasnije i nastavilo na sam dan utrke.

Najveća i rekordna Polojska ultra je bila ove godine, a na startu je okupila 305 natjecatelja.

Najveći broj natjecatelja na utrci imao je Atletski klub Sljeme, njih 48, dok je domaćin Ultramaraton klub Mazator imao 44 natjecatelja. Pod natjecateljima podrazumijevamo trkače u svim disciplinama, a vrijedi spomenuti da su to discipline 100km, 50km, štafeta 50km i štafeta 100km.

Od stranih natjecatelja, najbrojniji su bili Slovenci, njih 12 iz AK Ultramaraton Slovenija.

Konkurencija u svim disciplinama je bila izuzetno jaka i nekoliko imena je iskakalo za favorite, a na kraju pobjede su odnijeli sljedeći natjecatelji:

50 km – žene

 1. Ines Mahovlić (AK Žumberak) – 3:50:08h
 2. Marina Juranić (AK Fit Zapešić) – 4:01:58h
 3. Lana Ostojić (Ak Plitivice) – 4:14:04h

50 km – muškarci

 1. Pavle Kruljac (Sport Box/Compressport Hrvatska) – 3:14:37h
 2. Vedran Jesenović (Ak Sljeme) – 3:22:27h
 3. Dalibor Jovičić (Ak Jovičić) – 3:25:54h

100 km – žene

 1. Ines Jozić (Ultramaraton klub Mazator) – 7:54:29h
 2. Silvia Šimunović (Ak Sljeme) – 8:10:18h
 3. Veronika Jurišić (Ak Sljeme) – 8:12:13h

100 km – muškarci

 1. Mihal Šulja (Ak Dinamo Pančevo) – 6:57:27h (novi rekord Srbije na 100km)
 2. Zdravko Jadrijev (MK Marjan) – 7:23:31h
 3. Wolvetang Timothy (Team Zoot Europe) – 7:38:16h

Jedina promjena u rezultatima za Prvenstvo Hrvatske je u muškoj kategoriji, gdje poredak izgleda:

 1. Zdravko Jadrijev (MK Marjan) – 7:23:31h
 2. Hrvoje Vlašić (Ak Sljeme) – 7:51:18h
 3. Hrvoje Bašić (Ak Sljeme) – 7:53:36h

Ostale rezultate možete pronaći na linku.

Pratitelji ultramaratonske scene trčanja u Hrvatskoj, primjetiti će kako su  prvaci Hrvatske postali iste osobe koje su prije pet mjeseci postali prvaci Hrvatske u trčanju na 12 sati. Ines Jozić i Zdravko Jadrijev, još jednom su pokazali da su u sjajnoj formi, što smo mogli vidjeti i u studenom 2021. godine, te im ovim putem čestitamo na titulama državnih prvaka.

Tekuća godina nosi dva velika natjecanja, a to su Svjetsko Prvenstvo u trčanju na 100 km (27.8.2022.) koje je u Berlinu te ćemo s velikim zanimanjem pratiti i navijati za naše ultrašice i ultraše, kao i na Europskom prvenstvu u trčanju na 24h (17.09.2022.).

Za kraj, pitali smo direktora utrke Tomislava Marinovića, kako je utrka protekla iz njegove perspektive i kakvi su planovi za 6. Polojsku ultru.

‘’Poloj je riječ koju je svaki ultraš u Hrvatskoj spomenio proteklih nekoliko mjeseci više puta i na što smo izuzetno ponosni. Želimo razvijati ultra scenu trčanja u Hrvatskoj još jače, a upravo ta jačina ove godine je odjeknula u mnoge zemlje Europe, na što smo izuzetno ponosni. Jedino žao nam je što s nama nisu mogli biti natjecatlji iz Ukrajine koji bi zasigurno učinili utrku još zanimljivijom, ali neke stvari su trenutno puno važnije nego trčanje. S organizacijskom aspekta, smatram da smo pokrili i odradili sjajno sve što je trkačima bilo potrebno, ali uvijek se neka mana nađe, tako da je ona sada na papiru i sljedeće godine je neće biti. Rezultatski gledano, ponosni smo na činjenicu da je novi rekord susjedne nam Srbije srušen upravo kod nas na Poloju te ovim putem zahvaljujemo i čestitamo Mihalu Šulji na sjajnom uspjehu. Rekordna je bila Polojska i za Prvenstvo Hrvatske, čak 65 natjecatelja što nas gura u sam vrh svjetske ljestvice po brojnosti natjecatelja u disciplini 100 km. Mogu još puno toga ispričati, ali svakako ću nešto ostaviti i za svoj Youtube kanal Trkačke priče pa slobodno svi brzo klik na njega. I za kraj, nije tajna, želimo biti domaćini Europskog prvenstva u trčanju na 100 km u 2023. godini i na tome nastavljamo raditi, tako da sve napore ulažemo da sljedeća Polojska ultra bude još bolja i kvalitetnija, kako organizacijski pa tako i s jakim fieldom natjecatelja.’’

Sve uvijek krene od ideje i kontinuiranog rada, kako i u kreiranju kvalitetnog eventa, pa tako i u razvoju svojih trkačkih koraka, stoga potičemo vas da budite insipirarani ovim eventom jer mi zapravo jesmo i veselimo se ponovnom susretu s ultrašicama i ultrašima na Poloju u 2023. Godini.

Do tada, skupljate kilometre i trčite. 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice