Idemo na Lastovo!

Peto izdanje Lastovo traila (subota 10.7.2021.) je za svoje natjecatelje pripremio dvije potpuno nove staze Malog (11km) i Vejog Fumara (21km) u hladovini sjeverne strane.

- Oglas -

Mali Fumar (11 km) starta ispred crkve Sv. Kuzme i Damjana i odmah nakon 400 m kreće na greben Straža, ujedno KT1, poznatiji kao “Pokladareva grža”odakle se svake godine već 538. put tradicionalno spušta lastovski Poklad, a koji je od 2008. godine svrstan u nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske.

Nakon toga se staza starim težačkim putem spušta u Zaklopaticu i u uvalu Korita odakle se uspinje novom planinarskom stazom na jedan od najljepših vidikovaca na otoku – Sozanj – KT4. Drugi dio staze se spaja pored crkvice Sv. Luke na stari put Ubli – Lastovo koji preko lastovskih maslinika i vinograda vodi do Sv. Ilije – KT7, smještenog iznad bogatog lastovskog polja. Zadnju kontrolu prije cilja u uvalu Mihajla smo smjestili na uzvisini Baterija iznad Lučice – KT11, s koje se pruža savršen pogled na zalazak sunca i ciljnu ravninu.

Prava poslastica očekuje iskusnije natjecatelje na Vejog Fumara (21 km) koje osim prolaska staze Malog Fumara vodimo na vrh Lastova (Hom – KT6), skrivene uvale (Davjenica KT3 i Bijeli rat KT9) i vrhove (Kolač KT2 i Kaščel KT10).

Ovogodišnje staze prolaze nekim od najljepših vidikovaca, kala, polja, maslinika i vinograda koje ovaj otok čine tako jedinstvenim na Jadranu. Na cilju u Mihajli vas, osim obroka pripremljenog od namirnica iz lastovskog polja, čeka jedinstven zalazak sunca i nezaobilazno kupanje.

Za bogati startni paket pobrinuli su se naši pokrovitelji, i to za sve koji uplate do kraja 5.7. (nedjelja), uz prijavu >>> https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1405

  • 50 % popusta na trajektne karte za osobe i vozila (ne vrijedi za katamarane)
  • pamučna majica utrke
  • marame LIFE Artina – projekta koji se bavi očuvanjem triju vrsta morskih ptica gregula, kaukal i sredozemni galeb
  • mini kremu za zaštitu od sunca – Avène (Oktal pharma)
  • razno voće (lubenice), grickalice i sl. u sklopu okrepnih stanica na utrci
  • topli obrok na cilju pripremljen od lokalnih lastovskih namirnica
  • pravo na besplatno kampiranje u uvali Mihajla (na mulu)

Detaljna najava utrke > http://dalmatinskatrailliga.com/utrke/dalmatinska-trail-liga-2021-utrke/4-kolo-dtl-lastovo-trail-10-07-2021/

Vidimo se!

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice