Sada čitate
Humanitarni vikend za Marijine obroke u Splitu i Zagrebu

Humanitarni vikend za Marijine obroke u Splitu i Zagrebu

26. svibnja 2018. u popodnevnim satima splitsku rivu zauzeli su volonteri Marijinih obroka kako bi četvrtu godinu zaredom organizirali humanitarnu utrku. U 17 sati trkači su došli po svoje startne brojeve koje su dobili za preporučenu kotizaciju od 20 kuna, što je dovoljno da jedno dijete 2 mjeseca prima topli školski obrok.

- Oglas -

Voditelji splitske utrke, volonteri Tonći i Klaudia, upoznali su okupljene s radom Marijinih obroka, a potom je djecu za dječju utrku pripremila i zagrijala volonterka Alemka.

Oko 75 odraslih trkača trčalo je stazu duljine 2,5 kilometra, dok je oko 80 djece moglo birati između 100 i 300 metara. Dok je utrka trajala okupljene je zabavljao klaun.

Nakon što su svi trkači prošli cilj i oni najbrži dobili svoje medalje, uslijedilo je izvlačenje startnih brojeva čiji su sretnici osvojili vrijedne nagrade. Nakon toga su dvije plesne skupine rasplesale sve okupljene.

Za sve koji su došli podržati utrku bio je prikazan i dokumentarni film Marijinih obroka Dijete 31.

Program se priveo kraju koncertom Ivone i Jure Delića, a donacije prikupljenje tijekom dana osigurat će topli obrok na mjestu obrazovanja za 83 djece svaki školski dan.

U nedjelju u ranu zoru zagrebački volonteri došli su u Park Maksimir kako bi na vrijeme započela četvrta humanitarna utrka Trčimo za dijete 31. U 9 sati sve je bilo spremno za doček prvih posjetitelja koji su se odmah mogli razbuditi uz Segafredo kavu. U 10 sati 50-ak djece otrčalo je 800 metara oko glavnog jezera, a tri najbrže djevojčice i tri najbrža dječaka dobila su svoje nagrade.

Apsolvent kineziološkog fakulteta, Hrvoje Šarić, zagrijao je sve trkače koji su odlučili dati svojih 5 za njihov svijet i preporučenom kotizacijom od 50 kuna osigurali jedno dijete za 5 mjeseci toplog školskog obroka. U 11 sati start utrke odbrojao je naš posebni gost Joseph Black koji je stigao iz međunarodnog ureda Marijinih obroka u Škotskoj.

Nakon samo 17 minuta stigao je najbrži trkač, a potom i svih ostalih 200-tinjak trkača koji su završavali svojih 5 kilometara. Najbrži trkači dobili su nagrade naših sponzora.

Donacije prikupljene na utrci osigurat će topli obrok na mjestu obrazovanja tijekom cijele školske godine za 155 djece.

Hvala svim volonterima u Splitu i Zagrebu, svim trkačima, sponzorima i posjetiteljima koji su poduprli naša dva projekta. Veselimo se druženju i iduće godine.

Ostaje još samo podržati i volontere iz Slavonskog Broda koji svoju humanitarnu utrku održavaju 9. lipnja! Pratite facebook stranicu Marijinih obroka za više informacija.

Album s fotografijama nalazi se na facebook stranici Marijinih obroka.

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 120 kuna.

Za više informacija posjetite www.marysmeals.hr

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice