Sada čitate
Humanitarna utrka “Mladene, probudi se!”

Humanitarna utrka “Mladene, probudi se!”

Mladen Rusmir bio je veseo mladić koji je završio srednju elektrotehničku školu i pravio planove za nastavak studija. Položio je vozački, imao djevojku i bio pun života. Jednoga dana dok je išao na posao doživio je prometnu nesreću kada ga je autobus udario u zadnji kraj auta. Nakon tri dana u bolnici došao je k svijesti, međutim glavobolja se pojačavala iz dana u dan i jedanaestog dana pao je u komu. Nakon određenog vremena otvorio je oči, ali nije mogao govoriti niti se micati.

- Oglas -

Sada u svojoj 40-toj godini života već 19-tu godinu leži u krevetu, u budnoj komi, potpuno nepokretan, očima pokazuje da je svjestan, trepne za pozdrav i ponekad nas prati pogledom te uputi pokoji smiješak. Potrebna mu je pomoć i njega 24 sata.

Mama Đurđica i teta Draženka danonoćno su uz njega, hrane ga putem želučane sonde i dijelom na usta, njeguju ga, okreću svaka dva sata, a po potrebi i češće i nadaju se da će se jednoga dana probuditi i stati na svoje noge. Tata je umro od infarkta prije 10 godina.

Sve potrebno za Mladena osigurava mama od skromnih zajedničkih primanja. Potrebna mu je posebna prehrana, dodatni lijekovi i vitamini, higijenske potrepštine (pelene i podmetači – nedostatna količina preko HZZO) te druga ortopedska i  tehnička pomagala. Obskrbljen je s medicinskim krevetom s mogućnošću podešavanja visine i položaja. Za šetnju u prirodu koristi neurološka invalidska kolica. Međutim,  neophodna su mu invalidska kolica za vertikalizaciju radi prevencije kontraktura i dekubitusa, te poboljšanja cirkulacije. Nažalost stara su dotrajala, a takva kolica ne odobrava HZZO.

Ovom utrkom želimo prikupiti krajnje nužan novac kojim bi pomogli hrabrom Mladenu u liječenju i borbi za život koja traje vec 19 godina i njegovoj obitelji da lakše izdrže ovo vrijeme čekanja na Mladenovo buđenje.

Sav prihod od startnine bit će uplaćivan direktno na nedavno otvoren Mladenov račun. I oni koji taj dan ne mogu trčati mogu dati svoj prilog i mi i obitelj biti ćemo vam puno zahvalni.

Preporuka za čitanje

Dođi na utrku koja će se održati u ponedjeljak 2.7.2018. u Zagrebu na savskom nasipu kod Boćarskog doma s početkom u 18:30 h – https://www.trcanje.hr/utrke/najave/5201/

Facebook event – https://www.facebook.com/events/193371254821970/

Mladenove tete: Draženka Pavlek (098-501 853) i Nadia Sosić (098-9709 243)

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice