Sada čitate
Humanitarna utrka “The Blind Run”

Humanitarna utrka “The Blind Run”

Udruga Djeca za bolji svijet iz Samobora u sklopu obilježavanja Svjetskog dana slijepih i slabovidnih osoba organizira jedinstveni humanitarni projekt „THE BLIND RUN“ koji je planiran je za 30.10.2021. u 11h na području bivše vojarne u Samoboru.

- Oglas -

Projekt je zamišljen kao utrka/šetnja u kojem sudjeluju slijepe i slabovidne osobe ali i osobe koje nemaju problema s vidom i od kojih očekujemo da će ih na samom događaju biti puno više.

Radi se o tome da osobe koje sudjeluju nastupaju u paru s drugom osobom. Ako se radi o dvije osobe koje nemaju problema s vidom onda jedna od njih će za vrijeme trajanja utrke morati imati pokrivene oči maskicom za oči koje će dobiti na licu mjesta. Navedene osobe također su povezane vezicom koju će i jedna i druga osoba (znači i koja vidi ali i koja ne vidi) držati na krajevima kako bi kvalitetnije kretali i snalazili u prostoru (što i je inače standard kod trčanja slijepih i slabovidnih osoba na svim takvim natjecanjima).

Kotizacija za utrku se ne naplaćuje, ali svako tko želi prilikom prijava i dobivanja vezica i maskice za oči može dobrovoljno dati neku donaciju. Cjelokupni prihod koji se na taj način skupi ide za Hrvatski savez slijepih.

U navedenoj manifestaciji može se ili trčati u paru ili hodati u paru. Dužina kruga je cca 800 metara i cijeli natjecateljski dio događaja planiran je da traje 1 sat.  

Zbrajaju se krugovi koliko je tko ostvario za 1 sat. Za svaki ostvareni krug po jednom paru ostvaruje se određeni iznos koji se sponzori uplatiti u Hrvatski savez slijepih.

Suci koji prate utrku vode evidenciju o tome koliko je koji par istrčao ili prehodao krugova.     
Za one koji ne budu sudjelovali u trčanju ili hodanju biti će organizirane igre gdje će s prekrivenim očima sudjelovati u prepoznavanju predmeta ili u preciznom hodanju po određenom poligonu kako bi se svi i djeca i odrasli što više od malih nogu senzibilizirali s osobama koje ne vide.

Cijeli projekt je humanitarnog karaktera pa i sama utrka je više simbolična, ali imat ćemo i pobjednike one koji su najviše novaca kroz svoje trčanje ili hodanje osigurali Hrvatskom savezu slijepih.

Cilj projekta je uključiti slabovidne i slijepe osobe u društvo, skrenuti pažnju da oni isto u svim segmentima života trebaju biti ravnopravni s ostalima kao i senzibilizirati sve ostale osobe za probleme koje imaju slijepe ili slabovidne osobe u svakodnevnom životu i od malih nogu poticati solidarnost i spremnost za pomoć.

Stoga ne čekajte prijavite se na ovaj događaj koji je namijenjen za cijelu obitelj i podijeliti ovu informaciju svima za koje mislite da bi u njemu mogli sudjelovati.

Idemo kreirati i stvarati bolje društvo.

Prijavni obrazac > https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeC1L9k4XIqJrF6fT4XX2S-dQbRg_3v8KDBzrtEB9jAcqIHNA/viewform

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice