Sada čitate
Humanitarna liga Tilčekov put

Humanitarna liga Tilčekov put

Tilček Team iz Jastrebarskog odlučio je napraviti humanitarni projekt i organizirati u 2021. virtualnu humanitarnu ligu Tilčekov put.

- Oglas -

 

TKO JE TILČEK?

Još u vrijeme dok nije bilo ceste koja bi vodila do doma prema Japetiću, magarac imena Tilček je na svojim leđima svakodnevno nosio specijalne bačvice – pute i u njima vodu za žedne i hranu za gladne graditelje doma. Udarnički je odradio razdoblje gradnje doma u vrijeme dok nije bilo ceste do Japetića.

Kasnije je Tilček bio značajan i u akcijama markiranja planinarskih puteva. Tako je na logorovanju markacista 1952. godine, gdje je markiran put od Jaske preko Bukovca i Tihočaja do Pećnog on obavio glavni teret nošenja opreme. Kasnije je uživao ladanjski život i bio omiljeni lik svekolikog planinarskog puka koji je posjećivao Japetić i novi planinarski dom na Žitnici. Doživio je duboku starost, a uginuo je i pokopan na Japetiću na dnu livade koja od doma vodi prema Šumskom dvoru u Svetoj Jani. Sukladno spomenu na Tilčeka danas postoji Tilček Team iz Jastrebarskog koji je suorganizator utrke „Tilčekov put“.

Danas najpoznatija planinarska ruta od Šumskog dvora do Japetića, kojom je nekada davno prolazio i Tilček ima visinsku razliku točno 480 metara. Navedena visinska razlika od 480 metara je podatak koji je potreban svima koji ćete sudjelovati u ovoj neobičnoj i vrlo zanimljivoj utrci.

LIGA

Natjecanje u ligi moguće je u tri kategorije: Trčanje/hodanje, MTB/bicikl i Trail/Planinarenje. Uz startni paket (medalja i buff), dijeli se i nagradni fond od 7.200 kn za najbolje natjecatelje, te važnu humanitarnu svrhu jer će svaki tjedan pobjednik lige donirati određeni financijski iznos udruzi po vlastitom izboru.

 

  • Prijavite i uplata kotizacije moguće su do 31.12.2020. na https://www.tilcekovput.eu/.
  • Prije početka lige na e-mail dobivate virtualni broj koji možete isprintati i nositi na aktivnostima.
  • Liga počinje prvim kolom koje se održava 15., 16. i 17. siječanj 2021., a završava posljednjim 19., 20. i 21. veljača 2021. godine. Ukupno se trči ŠEST KOLA.
  • Svaki sudionik bira mjesto i vrijeme kad i gdje će trčati/voziti bicikl, hodati, planinariti, ali vrijeme mora biti u danima od petka 00:00h do nedjelje 24:00h.
  • Preporučena minimalna distanca trčanja i hodanja je 480,00 metara, a ako je ne možete istrčati slobodno ju prehodajte (osvajate 1 bod za 480,00 metara prijeđenog puta).
  • Nema minimalne distance visinske razlike ili prijeđenog puta kod trail/planinarenja i bicikla, ali osvajate 1 bod za 480,00 metara ostvarene visinske razlike i 1 bod za 480,00 metara prijeđenog puta. Bodovi ostvareni za visinsku razliku i prijeđeni put se tada zbrajaju na dvije decimale.
  • Nakon odrađene aktivnosti prijavljujete svoj rezultat preko jednostavne forme na tilcekovput.eu.
  • Prijave rezultata mogu se poslati najkasnije do ponedjeljka do 12.00h za prethodni vikend (dane od petka do nedjelje).

HUMANITARNI ASPEKT

Odlukom organizatora, tjedni pobjednik određene kategorije lige “Tilčekov put”, potpuno će samostalno odlučiti kojoj udruzi želi donirati financijski iznos. Nakon završenih prijava natjecatelja organizator će odrediti financijski iznos koji će se donirati svaki tjedan i tako svih šest kola. Visina pojedine tjedne donacije ovisit će o konačnom broju svih prijavljenih.

Udruga koja će biti odabrana i koja će primiti donaciju mora biti javno prepoznata kao udruga za aktivnost i pomoć djeci.

Više na www.tilcekovput.eu/

NADOPUNA!

Sukladno upitima i velikoj tragediji koja je zadesila grad Petrinju, na popis udruga smo danas dodali i Društvo Naša djeca Petrinja.

 

Produžene su prijave za sve zainteresirane do 10. siječnja 2020. godine, a liga kreće prvim kolom 15. siječnja, dok posljednje šesto kolo završava 21. veljače 2021. godine.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice