Family Run, obiteljska zabavna trka koja će se održati u sklopu porečkog Plava Laguna Polumaratona 23. ožujka, ove će godine imati humanitarni karakter. Sva sredstva od kotizacije (10 eura) prikupljena za Family Run udvostručit će se i uplatiti za Centar za inkluziju.

Pozivaju se i svi građani koji će doći gledati trku da svojom donacijom podrže ovu inicijativu i omoguće članovima Centra za inkluziju ugodnije proljeće koje će provesti u sportskim aktivnostima.

Članovi Centra za inkluziju dobiti će besplatne kotizacije kako bi i oni uživali u Family Runu 23. ožujka i tako pokazali kako uživaju i u sportskim aktivnostima. Radi se o utrci za velike i male prekrasnom dionicom kroz kampove Zelena Laguna i Bijela Uvala. Djeca mlađa od 8 godina moraju trčati sa roditeljima, a staza je duga 3,5 km.

Centar za inkluziju i podršku u zajednici osnovan je 2005. godine i provodi niz projekata u više sredina Istarske županije koji unapređuju kvalitetu života odraslih osoba s intelektualnim teškoćama.

U Poreču, između ostalog djeluju i na području edukacije i izvođenja fizičkih aktivnosti za svoje štićenike. Tako se za njih dva puta tjedno organizira polusatna radionica tjelesnog odgoja u suradnji sa sportašima volonterima.

Pozivaju se svi da budu dijelom ove humanitarne priče. Osim za Family Run, prijave su otvorene i za Plava Laguna Polumaraton te 10K Run koji će se održati 24. ožujka. U subotu 23. ožujka osim Family Runa održat će se i Kids Run, koji je za sve male trkače u potpunosti besplatan. Na raspolaganju su 4 utrke raznih dužina na jednoj od najljepših lokacija zapadne obale Istre – poluotoku Hotela Parentium.

Na polumaraton (21 km) mogu se prijaviti svi stariji od 18 godina, dok se za 10K mogu prijaviti svi stariji od 16 godina. Više informacija o događaju, prijavama, kotizacijama i programu možete pronaći na  www.plavalaguna.com/hr/istra/porec/dogadanja/plava-laguna-polumaraton.