Sada čitate
Državni rekord Lise Stublić

Državni rekord Lise Stublić

U nedjelju 14. 12. u povodu Dana grada Velike Gorice i zaštitnika Turopolja Sv. Lucije međunarodni polu-maraton za žene od Zagreba (Bundek) do Velike Gorice imao je svoje treće izdanje. Utrka je održana pod izravnim pokroviteljstvom gradova Velika Gorica i Zagreba a pod generalnim sponzorstvom Privredne banke Zagreb.

- Oglas -

Točno u 10 sati Tajnik Hrvatskog atletskog saveza MILAN OREŠKOVIĆ dao je znak za početak utrke na kojoj je sudjelovalo 33 atletičarke iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, Sjedinjenih Američkih Država, Italije i Slovenije.

U iznimno jakoj konkurenciji LISA STUBLIĆ, članica AK Zagreb-Ulix pobijedila je u vremenu 1:15:41 i postavila novi državni rekord koji je držala Ljiljana Ćulibrk (1:17:29) i rekord dosadašnjih utrka (1:16:06 Simona Staicu-Mađarska).

Drugoplasirana Mariana Lukić (Srbija) za pobjednicom je zaostala gotovo četiri minute (1:19:28) a prošlogodišnja pobjednica Mađarica Monika Nagy (Mađarska) morala se je zadovoljiti trećim mjestom (1:19:28).

Među prvih 10, Slovenka Ida Šurbek (Slovenija) je četvrta, Valentina Bonanni (Italija) peta, Mađarica Silvia Auerbach šesta, Danijela Černić iz Osijeka sedma.

Športski trofej ekipnog pobjednika pripao je AK „Sljeme“ iz Zagreba.

Ovo je bila i završna utrka koja se je bodovala za KUP AK Marathon 2006 na koje je sudjelovala 59 atletičarki. Prijelazni pehar pripao je Moniki Nagy iz Mađarske.

Potpredsjednica Gradskog vijeća grada Velika Gorica NEVENKA RAPA uručila je sudionicama utrke diplome, medalje, novčane i preko 150 sponzorskih nagrada.

Organizator polu-maratona za žene Atletski klub „Marathon 2006“ najavio je 4. polu-maraton za žene za 13. prosinac 2009. godine.

Predsjednik AK „Marathon 2006“
Dragan Mirosavljević

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice