Sada čitate
5. Slavonska trka

5. Slavonska trka

Svaka utrka koja stigne do petog izdanja zaslužuje posebne pohvale. Jedna od njih je i Slavonska trka, utrka u Slavonskom Brodu o kojoj smo već pisali na našoj stranici.

- Oglas -

Peto izdanje Slavonske trke donosi mnogo promjena. Najvažnija od tih promjena je datum utrke, koji je prije bio vezan za kolovoz, a sada je u veljači. Iz vrućih slavonskih noći, utrka je preseljena u ugodno hladne slavonske dane. Osim pojedinačnog natjecanja, ove godine možete se i ekipno natjecati, a za to je potebno imati tri ili više člana svog tima ili kluba, a tri najbrža ulaze u ukupan poredak ekipno.

Uz novosti oko natjecateljskog dijela, treba spomenuti i kategorije koje su uvedene prošle godine i pokazale su se sjajne za natjecatelje. Za one brze koji misle popeti se na postolje u disciplinama, organizatori su osigurali i novčane nagrade.

Slavonci, naši Mazatori (organizator) utrku su certificirali i svaki rezultat biti će biti prihvaćen od strane World Athletics. Osim toga utrka se nalazi i u kalendaru Hrvatskog atletskog saveza. Certifikat AIMS posjeduju staze na 5km, 10km i 21km.

U odnosu na prethodne godine, utrke je dobila staru lokaciju starta i cilja utrke, a to je brodska Tvrđava, koja je spomenik kulturne baštine i nalazi su u strogom centru grada. Ovakav prekrasan lokalitet treba posjetiti i za vrijeme kada nema utrke, a ovo je ujedno odlična prilika za spojiti ugodno s korisnim. Poznavajući organizatore, uvjereni smo da će mnoge natjecatelje u cilju obradovati sa sjajno dizajniranom medaljom te lijepim after run druženjem uz slavonsku gostoljubivost.

Osim spomenutih disciplina, utrka veliki naglasak stavlja i na poticanje i uključivanje djece u atletiku, pa stoga uvertira glavnim utrkama su dječje utrke koje će se odviti za predškolarce i učenike osnovnih škola, dok oni malo stariji mogu atletske sposobnosti mogu provjeriti na utrci od 5km.

Datum utrke je 12. 02. 2022., a ujedno je i odlična prilika za Valentinovo izlazak ili pak, trčanje u dvoje.

Hvale vrijedno je spomenuti i dosadašnje rekordere u disciplinama, a oni su:

5km:

  • Ines Mahovlić – 19:21min (ostvaren 2021.)
  • Ante Živković – 16:43min (ostvaren 2018.)

10km:

Preporuka za čitanje

  • Maja Urban – 39:53min (ostvaren 2018.)
  • Dejan Radanac – 34:39min (ostvaren 2018.)

21km:

  • Ines Jozić – 1:32:46h (ostvaren 2020.)
  • Dejan Radanac – 1:25:04h (ostvaren 2021.)

Analizirajući, zapravo samo gledajući ove rezultate možete zamisliti kako je u Slavonskom Brodu vruće bilo u ljetnom periodu. Uvjereni smo kako će se lista vlasnika rekorda ove godine promijeniti, a možda upravo neki od dosadašnjih to naprave.

Sve bitne informacije oko utrke možete pronaći u raspisu utrke ili na službenoj facebook stanici Slavonska trka. Kontakt organizatora je slavonskatrka@sb-run.com i ultra@mazator.hr. Nemojte se ustručavati potražiti odgovore na pitanja.

Ako neznate gdje započeti trkačku godinu 2022., neka vam Slavonska trka bude prvijenac u godini koja je pred nama ispunjena mnogim kvalitetnim utrkama.

Ostanite dobro i budite aktivni!

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice