Sada čitate
5 fitnes savjeta za zaposlene osobe

5 fitnes savjeta za zaposlene osobe

Dejan Patrčević, nas proslavljeni triatlonac i ironman donosi nekoliko jednostavnih, a važih fitnes savjeta za zaposlene osobe koje se žele pokrenuti.

- Oglas -

PRONAĐI ONO ŠTO TE MOTIVIRA

Ponekad mislimo da je vježbanje posao (obaveza). Kako bi bilo da to preoblikujemo? Vježbanje bi trebalo biti motivirano čimbenicima koji vas potiču ne samo na gubitak težine – radi se o poboljšanju vašeg cjelokupnog zdravlja ili duljem životu! Različite stvari nas demotiviraju u vježbanju, a ovu su samo neke od njih.

PROVJERI NEKE ZDRAVSTVENE PARAMETRE

Prije nego što počneš više vježbati u bilo kojem obliku, od vitalne je važnosti provjeriti je li tvoje tijelo spremno za rad. Liječnik opće prakse može provjeriti tvoj krvni tlak, kolesterol i zdravlje srca, a sam (uz oprez) možeš napraviti jednostavni test tvojeg trenutnog fizičkog stanja.

SMANJI LOŠE PIĆE

Kad starimo, naše tijelo drugačije reagira na alkohol i to na načine koje nikada prije nisi iskusio. Smanjenjem alkohola možeš smanjiti rizik od dugoročnih zdravstvenih problema kao što su rak i srčani problemi. Manje alkohola također može smanjiti tvoju težinu i dati ti više energije za vježbanje!

VEĆ OVU ZIMU BICIKLIRAJ DO BOLJEG ZDRAVLJA

Razmisli da u teretani barem pola vremena provedeš vozeći sobni bicikl. Bicikl je fantastična aerobna aktivnost i čuvanje okoliša kada na proljeće opet kreneš voziti vani. Vožnja bicikla može ti pomoći da vježbaš srce, krvne žile i pluća i poboljšaš ukupnu razinu kondicije kroz cijelu godinu!

IZBJEGAVAJ POKRETNE STEPENICE

Svima nam je jasno da penjanje uz stepenice sagorijeva više kalorija od tradicionalnog hodanja, ali ovdje se radi i o osvještavanju da je hodanje uz brdo ili stepenice najbolji usputni način jačanja nogu i mišića stražnjice. Uspjeh je u detaljima!

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice