Sada čitate
Zagreb Runs with Twins 2018 St. Petersburg – povezivanje trčanjem

Zagreb Runs with Twins 2018 St. Petersburg – povezivanje trčanjem

Ove godine Zagreb i ruski St. Petersburg obilježavanju 50 godina pobratimstva što je organizaciji Runs with Twins bio motiv za pokretanje razmjene trkačkih delegacija gradova prijatelja. Cilj projekta je približavanje ideje pobratimstva, povezivanje gradova, država i ljudi te jačanje suradnje i prijateljstva kroz trčanje i sportsku rekreaciju.

- Oglas -

U okviru ovogodišnjeg premijernog izdanja projekta pod nazivom Zagreb Runs with Twins 2018 St. Petersburg, Zagrebačka trkačka delegacija sudjelovati će u prijateljskom St. Petersburgu na Maratonu bijele noći 22. srpnja, dok će delegacija St. Petersburga posjetiti Zagreb i sudjelovati na Zagrebačkom maratonu 14. listopada. Ono što je posebno zanimljivo je način na koji se formira Zagrebačka trkačka delegacija. Kako bi se ideja suradnje sa St. Petersburgom još više približila široj trkačkoj populaciji i javnosti zamišljeno je da se Zagrebačka trkačka delegacija sastavi od najboljih trkačica i trkača, ali i od rekreativaca!

Na svakoj od tri kvalifikacijske utrke mjesto u delegaciji osigurano je za pobjednicu, pobjednika i jednog slučajno odabranog sudionika ili sudionicu kvalifikacijske utrke! Kao kvalifikacijske utrke za ovogodišnje gostovanje u St. Petersburgu odabrane su Hendrix polumaraton, brdska trka Boroša i Sljemenski maraton. Na savskom polumaratonu ili popularnije Hendrixu, koji je održan 14. travnja, stigla su prva tri člana Zagrebačke trkačke delegacije. To su pobjednica glavne utrke, Veronika Jurišić, pobjednik Ivan Maletić, i Domagoj Kranjc, koji je imao najviše sreće i bio izvučen među svim sudionicima. Domagoj je friški trkač, i odradio je polumaraton za 2:11:37, oko 50 minuta iza pobjednika, ali ga je sreća htjela i imati će priliku sudjelovati na Maratonu bijele noći u jednoj od dvije utrke na programu, po njegovom izboru, na 10 km ili na maratonu.

Hendrix polumaraton 2018. i pobjednica Veronika Jurišić

Druga kvalifikacijska utrka, na kojoj ćemo saznati nova 3 člana Zagrebačke trkačke delegacije, stiže već ove nedjelje, 13. svibnja. Brdska trka Boroša, sa startom na glavnom zagrebačkom trgu i ciljem kod TV tornja na Sljemenu, ujedno je i izborna trka za hrvatsku reprezentaciju na europskom prvenstvu u klasičnom planinskom trčanju. Što se tiče St. Petersburga, i na Boroši će mjesto u delegaciji osigurati najbolja, najbolji i najsretniji sudionik glavne utrke koji moraju biti iz Hrvatske.

Preporuka za čitanje

Projekt Zagreb Runs with Twins 2018 St. Petersburg podržali su predsjednica Kolinda Grabar Kitarević, Ministarstvo vanjskih poslova RH, Središnji državni ured za sport RH i Janica Kostelić, grad St. Petersburg i Sportski atletski savez St. Petersburga, dok su svojim financijskim doprinosom i uslugama sudjelovanje omogućili Grad Zagreb i gradonačelnik g. Milan Bandić, Turistička zajednica grada Zagreba, Avenue mehanizacija i Avenue Group, Sberbank Hrvatska, Studentski centar u Zagrebu i Predstavništvo Rossotrudnichestva u Hrvatskoj.

Sve informacije o projektu i provedbi istog dostupne su na Facebook stranici www.facebook.com/RwT2018, a uskoro i na Internetskoj stranici.

 

Na vrh stranice