Sada čitate
Valpovo trči za obrok više

Valpovo trči za obrok više

U Valpovu se po prvi puta organizira humanitarna utrka za globalni pokret Marijini obroci, pod nazivom “Valpovo trči za obrok više”. Utrka dužine 5 kilometara održat će se u subotu 14. ožujka sa startom na valpovačkom Trgu kralja Tomislava.

- Oglas -

Kotizacija za utrku iznosi 55 kuna čime se osigurava svakodnevni kuhani obrok na mjestu obrazovanja jednom djetetu, tijekom pet mjeseci školske godine. Prijave za utrku su moguće putem poveznice https://forms.gle/yvs1EpCx5Z2yjyCv6 te na sam dan utrke od 9:00 do 10:00 sati.

Osim utrke na koju su pozvani profesionalni i rekreativni trkači na trgu će se održati i prigodni glazbeni program. Posjetitelji će imati priliku uživati  u nastupima Tamburaškog orkestra Glazbene škole i HKUD-a Valpovo 1905 te poslušati sjajne izvedbe Meri Andraković i Mateja Vidranskog koji djeluju pod nazivom “Acoustic duo M & M’s”.

Osim uplatom startnine svi posjetitelji će imati priliku podržati rad Marijinih obroka tako što će u zamjenu za donaciju moći uzeti neke od promotivnih materijala Marijinih obroka (majice, šalice, torbe…).

Utrka se održava pod pokroviteljstvom Grada Valpova koji se velikodušno uključio u organizaciju istog te za sve trkače osigurao okrijepu u vidu besplatnog graha i pića.

Za više informacija posjetite www.marysmeals.hr.

 

  • Marijini obroci jednostavna su ideja koja djeluje. Organizacija osigurava jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bi privukla kronično siromašnu djecu u učionice, gdje dobivaju obrazovanje koje će im u budućnosti biti izlaz iz siromaštva.
  • Marijini obroci hrane preko 1.600.000 gladne djece svakog školskog dana na četiri kontinenta, u zemljama poput Malavija, Liberije, Kenije, Sirije, Zambije, Haitija, Ugande, Južnog Sudana, Tajlanda i Indije.
  • Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune.
  • Istraživanja u Malaviju pokazuju da se u školama gdje se poslužuju Marijini obroci glad smanjuje, broj upisane djece raste, djeca redovitije pohađaju nastavu, broj ispisanih se smanjuje kao i izostanci, koncentracija na nastavi je poboljšana, rezultati su bolji, roditelji su manje zabrinuti, a djeca su sretnija.
  • Kampanja Marijinih obroka započela je 2002. Godine kad je Magnus McFarlane-Barrow posjetio Malavi u vrijeme velike gladi i tamo upoznao majku koja je umirala od AIDS-a. Kad je Magnus upitao njenog najstarijeg sina Edwarda koje su njegove ambicije u životu, on je jednostavno odgovorio: “Želio bih imati dovoljno hrane za jesti i jednog dana ići u školu.”
  • Marijini obroci obvezuju se potrošiti najmanje 93% od svake donacije izravno za humanitarne aktivnosti. To je moguće zato što većinu posla u organizaciji obavlja vojska predanih volontera – uključujući njih više od 80.000 samo u Malaviju.
  • Marijini obroci Hrvatska od 2009. godine do danas zahvaljujući podupirateljima iz Hrvatske imaju otvorenih 16 školskih kuhinja u Liberiji, Malaviju, Beninu, Ekvadoru i Zambiji, gdje svakodnevni obrok prima oko 13.000 gladne djece. U 2019. godini ukupno smo prehranili više od 32 000 djece svakog školskog dana.
Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice