Sada čitate
Uskrsni ponedjeljak rezerviran za utrku na vrh Hrvatske

Uskrsni ponedjeljak rezerviran za utrku na vrh Hrvatske

Ostalo je još nekoliko dana do spektakularne Utrke na vrh Hrvatske – Sinjal ’24 koju organizira Klub avanturističkih sportova Cetina Adventure iz Sinja. Ovaj jedinstveni događaj privući će sve zaljubljenike u trail trčanje, od profesionalaca do rekreativaca, hodače i planinare, koji će prvog dana travnja krenuti u izazov u srcu prekrasnog Parka prirode Dinara.

- Oglas -

Posljednjih godina, Dinara je postala neizostavna destinacija za sve ljubitelje planinarenja, odmora u prirodi i avanturizma. Od Perućkog jezera do njenog najvišeg vrha, Dinara pruža mogućnost za raznolike aktivnosti, a već prvog dana u travnju, Dinara će postati domaćin brojnim zaljubljenicima u trail trčanje i avanturu. Utrka na vrh Hrvatske – Sinjal ’24. pružit će nezaboravno iskustvo koje spaja prirodu, kulturnu baštinu i vlastite ambicije u trčanju, planinarenju ili hodanju.

Organizatori ističu kako ova jedinstvena utrka nije rezervirana samo za profesionalne i brze trkače. Svatko tko posjeduje dobru volju, adekvatnu obuću i osnovno iskustvo kretanja u prirodi može se okušati u ovoj domaćoj avanturi. Staza nije izrazito tehnički zahtjevna, ali je fizički izazovna s obzirom na uspon od 1350 metara u prvih osam kilometara. Utrka kreće iz sela Glavaš i vodi novom planinarskom stazom preko Ošljaka i planinarskog skloništa „Drago Grubać“ te se natrag u selo vraća stazom koja prolazi uz planinarsko sklonište „Martinova košara“. Staza će biti u potpunosti označena trakicama i strelicama, a na raspolaganju će u svakom trenutku biti brojni volonteri.

Osim nezaboravnog doživljaja, svim sudionicima osiguran je ručak i dobra zabava. Nnajboljim trkačima i trkačicama osigurane su bogate nagrade koje je uz organizatora osigurala Turistička zajednica Grada Knina.

Utrka je na rasporedu 1. travnja 2024. a start je zakazan u 10.00 sati. Još nije kasno za prijaviti se, stoga Klub avanturističkih sporotva Cetina adventure poziva sve zainteresirane da se pridruže u istraživanju dinarskog krša, dosegnu vrh Hrvatske i stvore nezaboravne trenutke u prirodi. Za više informacija i prijave, posjetite web stranicu organizatora www.cetinaadventure.hr

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice