Sada čitate
Upoznajte Kišnog čovjeka za kojeg trčimo

Upoznajte Kišnog čovjeka za kojeg trčimo

Pozvali smo sve atletske klubove, škole trčanja, rekreativce pojedince, mlađe i starije, brže i sporije, da se okupimo na savskom nasipu 02. srpnja 2019. kod Boćarskog doma u 18:30 sati – i podržimo humanitarnu utrku Kišni čovjek.

- Oglas -

Za utrku se možete prijaviti OVDJE!

Svjesni da ljudi ne znaju tko je Kišni čovjek, posjetili smo zajedno s novinarima, Centar za autizam u Zagrebu. Mnogi su pogledali film ‘Rain Man’ s Dustinom Hoffmanom, ali u svojoj blizini nikada nisu susreli ni doživjeli osobe s autizmom. Upoznali smo Vedrana, Ivančicu, Benita, Marka, Filipa i ostale osobe s autizmom koje također žele sudjelovati na utrci namijenjenoj njima. Nisu se uplašili duljine utrke od 5 km i poslali su vam snažnu poruku. Naše snimke iz Centra snimljene mobitelom montirao je za nas u video redatelj Lovro Mrdjen.


U Centru za autizam bili su naš medijski sponzor Sportska televizija s reporterkom Vesnom Kljajić  i promotori utrke, Boris Jokić, psiholog i rekreativni trkač,  Branimir Šobat Buda, otac djevojčice s  autizmom i svjetski rekorder u ronjenju na dah, Boris Smičiklas,  predsjednik AK Žumberak. Dočekala nas je ravnateljica Centra Žarka Klopotan zajedno s voditeljima programa za starije osobe u Centru za autizam.

Svi zajedno pozivamo vas još jednom na humanitarnu utrku Kišni čovjek!

Nije važno trčite li brzo ili polako, nije važno ni  trčite li ili samo hodate, važno je da pomognete! Dođite,  donirajte, trčite ili prohodajte s nama savskim nasipom. Svi možemo sudjelovanjem u ovoj utrci i potaknuti osjećaj kako je lijepo brinuti se općenito o starijima, jer starija životna dob je teškoća sama  po sebi i bez autizma.

Zašto trčimo Kišnog čovjeka?

Za odrasle i starije osobe s poteškoćama poput autizma rijetko se provode humanitarne akcije i u tome vidimo značaj ove inicijative – jer je noćna mora svakog roditelja s djetetom s teškoćama u razvoju upravo briga za to dijete kad odraste, a roditelji ostare. Tko će se brinuti o tom čovjeku?  Tko će mu pomoći? Pa, mi!

Kome idu donacije? Ovom utrkom doniramo Centar za autizam za kupnju potrebne opreme: posebne dizalice koja bi mnogo značila u transportiranju teže pokretnih korisnika unutar Centra prilikom obavljanja njege i higijene, a korisnici bi bili neovisniji i samostalniji ukoliko se bolje opreme stambene jedinice za odrasle. Pomažemo i kupnju tablet komunikatora kojima se osobama s autizmom olakšava uspostava komunikacije i socijalnih odnosa s okolinom.

Foto: Atletski klub Žumberak

Start i cilj? Start utrke je kod Boćarskog doma, a naš cilj je da nekome pomognemo. Utrka nije natjecateljskog, nego humanitarnog karaktera.  Omasovite ovu utrku tako što ćete sa sobom povesti još nekoga sporijeg od sebe, mamu, tatu, baku, susjeda, tek nešto starijeg prijatelja ili prijateljicu bez kondicije, jer baš svi možemo napraviti jedan korak da pomognemo još sporijima od nas. Na utrci će sudjelovati i polaznici Centra za autizam iz Zagreba koji imaju svoj Školski sportski klub Krug. Oni su sporiji od drugih trkača, ali žele istrčati krug s nama. Žele biti dio zajednice. Trčanje spaja ljude. Spori i brzi dođite trčati zajedno!

Objavi fotografiju na društvenim mrežama s kim dolaziš na ovu humanitarnu utrku pod hashtag oznakom #TrčimoKišnogČovjeka.

Organizacijski odbor utrke

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice