Sada čitate
Scipion fizioterapija

Scipion fizioterapija

Posebnost je Scipiona u tome što je spojio ortopediju, fizioterapiju, medicinski fitness i fizičku pripremu. U stanju su na jednom mjestu ne samo dijagnosticirati ozljedu, već i sprovesti kompletno liječenje, predpripreme te fizičke pripreme sve do spremnosti za povratak u puno trenažno opterećenje.

- Oglas -

Scipion je svoje djelovanje započeo prije 13 godina kao mala fizioterapijska ambulanta u centru Rijeke, da bi slijedeći rastuće potrebe za specifičnim i specijaliziranim liječenjem, te profilaksom prerastao u današnji rekreacijsko rehabilitacijski centar.

Liječenje sportskih ozljeda, bolnih stanja kralježnice, ortopedskih oboljenja, kao i preoperativna priprema te postoperativna rehabilitacija njihove su specijalnosti.

Metode liječenja koje primjenjuju oslanjaju se na tri temelja. Prvi su tradicionalni postupci koji su tijekom dugog vremena pokazali i dokazali svoju djelotvornost, kao što su specijalne masažne tehnike, akupresura i kiropraktika. Drugi su moderne fizioterapijske procedure, poput elektroterapije, pulsne magnetoterapije, ultrazvučnog liječenja, lasera. Treći temelj je funkcionalno liječenje kroz specifične i individualne programe vježbanja.

Posebno su ponosni na činjenicu da su prvi u Hrvatsku uveli metodu liječenja terapijom udarnim valom (ESWT), kao što su i prvi prezentirali studiju o rezultatima njene primjene u našim uvjetima. Ova je metoda specifična po tome što se koristi kod kroničnih stanja na tetivama i njihovim pripojima na kost, poput upale ahilove tetive, skakačkog koljena,trkačke potkoljenice, sindroma rotatorne manšete ramena, teniskog lakta, plantarnog fascitisa, te petnog trna ili kalcifikata u ramenu.

U proteklih je 13 godina kroz različite postupke liječenja u Scipionu prošlo više tisuća pacijenata kako iz Hrvatske, tako iz Slovenije, Italije i Austrije. Posebno se ponose svojim sudjelovanjem u uspješnim karijerama mnogih sportaša.

Preporuka za čitanje

Osim sjajnih sportaša poput Ivana Ljubičića, Tamare Boroš ili braće Sharbini koji se koriste uslugama Scipiona, oni su i ugovorna fizioterapija za cijeli niz riječkih sportskih klubova, kao i službena fizioterapija Hrvatskog skijaškog sveza te Hrvatske jedriličarske reprezentacije, koju su pratili i na posljednjim Olimpijskim igrama u Pekingu. Isto tako, s veseljem i pažnjom prate mlade sportaše koji će tek kroz godine koje dolaze pokazati svoj pravi potencijal.

Više o Scipionu saznajte na www.scipion.hr/fizioterapija/

Terapija udarnim valom: http://www.scipion.hr/fizioterapija/katalog-det.asp?IDGrupa=8

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice