Danas, na Međunarodni dan žena, otvorili smo prijave za 29. Zagrebački maraton koji će se održati 11. listopada 2020. sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića. Dan ranije, 10. listopada 2020. održat će se dječje utrke na Trgu bana Josipa Jelačića sa startom u 10 sati i svečano otvorenje 29. Zagrebačkog maratona u večernjim satimu uz koncert i zabavu.

Zagrebački maraton je i ove godine odlučio darovati sve naše drage trkačice promotivnom startninom od 100 kn za utrke maratona i polumaratona te startninom od 75 kn za utrku Garmin 10 K. Iskustva od prošle godine, kada smo željeli ostvariti ravnopravan udio muških i ženskih sudionika u našim utrkama su bila iznimno dobra te smo postigli gotovo jednak omjer muških i ženskih trkača. U utrci maratona je još više muških sudionika, dok je polumaraton izjednačen, a Garmin 10 K uvjerljivo najatraktivniji ženama.

Ponosni smo da se u prvih 24 sati prijava na 29. Zagrebački maraton prijavilo 1140 trkačica i trkača! Maraton je prijavilo 167 osoba, polumaraton 635, Garmin 10 K utrku 239 i maratonsku štafetu 20 osoba (5 timova).

Nastavljamo i s humanitarnim karakterom utrka Zagreb maratona. Želja nam je da preko našeg društvenog angažmana pomognemo Udruzi INSPIRO u promicanju njihovih potreba za rehabilitacijom i kvalitetnim radom s osobama nakon transplatacije pluća. Upravo su trkači ti koji znaju koliko je kretanje i aktivnost važno za kvalitetu života te će najbolje znati koliko je to neohdno osobama koje tek počinju novi život. U akciju prikupljanja sredstava od ove godine se mogu uključiti svi, ne samo sudionici utrka preko linka: https://www.givengain.com/e/zagreb-marathon-2020

Neka maraton bude više od trčanja! #letsbreatheasone

Ove godine unosimo brojne novosti u sam program utrka (nove trase utrka i bogatiji startni paket) i cjelokupnog maratonskog vikenda sa ciljem povećanja trkača iz zemlje i inozemstva. Želja nam je pozicionirati naš glavni grad i najveći maraton na kartu trkačih turističkih destinacija.

fb-share-icon0