Sada čitate
Otvorene prijave za 29. Zagreb maraton

Otvorene prijave za 29. Zagreb maraton

Danas, na Međunarodni dan žena, otvorili smo prijave za 29. Zagrebački maraton koji će se održati 11. listopada 2020. sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića. Dan ranije, 10. listopada 2020. održat će se dječje utrke na Trgu bana Josipa Jelačića sa startom u 10 sati i svečano otvorenje 29. Zagrebačkog maratona u večernjim satimu uz koncert i zabavu.

- Oglas -

Zagrebački maraton je i ove godine odlučio darovati sve naše drage trkačice promotivnom startninom od 100 kn za utrke maratona i polumaratona te startninom od 75 kn za utrku Garmin 10 K. Iskustva od prošle godine, kada smo željeli ostvariti ravnopravan udio muških i ženskih sudionika u našim utrkama su bila iznimno dobra te smo postigli gotovo jednak omjer muških i ženskih trkača. U utrci maratona je još više muških sudionika, dok je polumaraton izjednačen, a Garmin 10 K uvjerljivo najatraktivniji ženama.

Ponosni smo da se u prvih 24 sati prijava na 29. Zagrebački maraton prijavilo 1140 trkačica i trkača! Maraton je prijavilo 167 osoba, polumaraton 635, Garmin 10 K utrku 239 i maratonsku štafetu 20 osoba (5 timova).

Nastavljamo i s humanitarnim karakterom utrka Zagreb maratona. Želja nam je da preko našeg društvenog angažmana pomognemo Udruzi INSPIRO u promicanju njihovih potreba za rehabilitacijom i kvalitetnim radom s osobama nakon transplatacije pluća. Upravo su trkači ti koji znaju koliko je kretanje i aktivnost važno za kvalitetu života te će najbolje znati koliko je to neohdno osobama koje tek počinju novi život. U akciju prikupljanja sredstava od ove godine se mogu uključiti svi, ne samo sudionici utrka preko linka: https://www.givengain.com/e/zagreb-marathon-2020

Preporuka za čitanje

Neka maraton bude više od trčanja! #letsbreatheasone

Ove godine unosimo brojne novosti u sam program utrka (nove trase utrka i bogatiji startni paket) i cjelokupnog maratonskog vikenda sa ciljem povećanja trkača iz zemlje i inozemstva. Želja nam je pozicionirati naš glavni grad i najveći maraton na kartu trkačih turističkih destinacija.

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice