Sada čitate
Održan Tough Mudder u Zagrebu

Održan Tough Mudder u Zagrebu

U Zagrebu je 11. i 12. listopada održan prvi hrvatski Tough Mudder događaj koji je svjetsku popularnost stekao jer se ne radi o utrci već o posebnom iskustvu u kojem sudionici jedan drugome pomažu pobijediti zahtijevne prepreke

- Oglas -

Tough Mudder, najpopularniji izazov izdržljivosti na svijetu, održan je u petak i subotu na zagrebačkom Bundeku pod pokroviteljstvom Grada Zagreba gdje se okupilo više od 1000 entuzijasta željnih novih sportskih izazova i prilika za druženje i odličnu zabavu. Ono što ovaj izazov čini drugačijim jest činjenica da se većina sudionika prijavljuje u timovima kako bi zajedničkim naporima došli do cilja i osvojili titulu Tough Muddera. Tako su svoje granice snage i izdržljivosti prošli vikend iskušali i mnogobrojni hrvatski sudionici, i to žene i muškarci vrlo različitih dobi i fizičke spreme, a posebno iznenađenje činilo je 13 inovativnih prepreka koje su morali zajednički „pobijediti“.

Podsjetimo, Hrvatska je četvrta europska zemlja u kojoj je održan Tough Mudder događaj, i to Tough Mudder 5K Urban, a u tom sportskom „ludilu“ je od 2010. do danas u svijetu sudjelovalo više od 4 milijuna ljudi. Ovaj svjetski izazov izdržljivosti je jedinstven jer se ne radi o utrci, već o iskustvu koje se pamti, a najvažniji je timski rad kao i zabava koja slijedi nakon sportskog dijela događaja.

Na zagrebački događaj stigao je čak i suosnivač i direktor Tough Mudder organizacije Guy Livingstone koji je bio oduševljen odazivom hrvatskih sudionika. „Jako sam sretan zbog velikog interesa koji je u Hrvatskoj polučio Tough Mudder 5K Urban, a to je samo pokazatelj da Hrvati itekako vole sudjelovati u sportskim događanjima koji im pružaju i dobru zabavu. Timski rad je bit svakog Tough Mudder događanja, a danas sam na Bundeku vidio nevjerojatno zajedništvo među ekipama i stotine nasmijanih lica, unatoč preprekama koje iz godine u godinu činimo sve zahtjevnijima.“

Na Bundeku se tako okupila zaista zanimljiva ekipa sudionika, poput nekadašnjih sudionika emisije Život na vagi dok timove su predvodili i neki poznati Hrvati, ambasadori ovog događaja, poput Petra Brune Basića, pobjednika Supertalenta, stand-up komičara Marka Petra Oreškovića, te brojnih sportaša, fitnes trenera i sportskih influencera kao što su Marko Lončar, Danijela Šeparović, Tea Kravaršćan, Marina Javorčić i drugi.

Zanimljivo je kako su Tough Mudder 5K Urban događaju sudjelovale i brojne organizacije i pa čak i predstavnici medija. Tako je čak u dva tima slušatelje okupio Otvoreni radio, a predvodili su ih Ivana Mišerić i Vedran Car, dok su Crveni nosovi klaunovidoktori sudjelovali kao najkreativniji tim.

Važan aspekt svakog svjetskog Tough Mudder događaja je humanitarno djelovanje, a drugačije nije bilo ni u Zagrebu gdje su organizatori osmislili akciju „5 po 5 za topliji svijet“ kojom su od svake prodane karte 5 kuna donirali za drva za ogrijev za 35 siromašnih obitelji, a sve to u suradnji s Društvom za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece „Mali zmaj“.

Nakon sportskog dijela zagrebačkog događaja sudionici su nastavili druženje i uživali u odličnoj glazbi, festivalskoj atmosferi, te hrani, piću do kasnih sati.

Popularnost Tough Muddera u svijetu konstantno raste,  te se natjecanja organiziraju diljem svijeta, a idući Tough Mudder izazov u Hrvatskoj održat će se u proljeće 2020. godine.

Datume i lokacije događaja za 2020. provjerite na www.ToughMudder.hr

 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice