Leopold Japec

Leopold Japec rođen je 16.06.1955. godine u Oroslavju. Radio je u Zagrebu u „Ellok“ Končar kao skladištar. Trčanjem se počeo baviti 2003. godine. Prva utrka mu je bila na Plitvičkim jezerima. Tada je ozbiljnije počeo trenirati i istrčavati svoje prve polumaraton i maraton utrke kao individualac. Pretčao je gotovo sve utrke u gradovima i naseljima diljem Hrvatske.

- Oglas -

Godine 2004. uključio se u Atletski klub „Rudolf Perešin“ Gornja Stubica čijim je članom bio sve do svoje smrti. Bio je jako ponosan što trči za taj klub jer njegovi korijeni potječu iz Gornje Stubice. Tamo je rođen njegov otac.

Leo sa svojom najdražom ekipom iz AK „Rudolf Perešin“ Gornja Stubica Trčanjem kao natjecatelj bavio se sve do 8. mjeseca 2007. godine, kada je teško obolio. No i tada je njegova želja, da aktivno sudjeluje u atletici, bila jača od bolesti. Položio je ispit za atletskog suca kako bi i dalje bio sa svojim trkačima. Sudio je i na poznatome atletskom mitingu „IAAF Grand Prix Zagreb“.

Najdraži maraton mu je bio „Maraton mira“ u Međugorju. Jednako je bio ponosan na Zagrebačke maratone i maraton u Splitu. Nažalost prerana smrt u tome ga je spriječila da i dalje nastavi tim putem. Umro je 11.02.2010. godine. Njemu u čast, 20.06.2010. godine, Atletski klub „Rudolf Perešin“ Gornja Stubica i grad Oroslavje organizirati će trkačku utrku na 10km pod nazivom: „1. Utrka u spomen Leopolda Japca“. Osim velike utrke biti će organizirana i utrka za djecu od 1. do 8. razreda osnovne škole. Pa se pozivaju svi trkači i ljubitelji trčanja diljem ljepe naše i susjednih zemalja da se odazovu i sudjeluju na toj utrci te da svojim dolaskom uvećaju ovu sportsku manifestaciju, u ime našeg nedavnog sportskog kolegu, trkača Lea.

Najava utrke

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice