Sada čitate
Kočevsko Outdoor Festival: Trail event za cijelu obitelj

Kočevsko Outdoor Festival: Trail event za cijelu obitelj

Kada bi trebali pronaći neke od najdivljih i najudaljenijih skrivenih kutaka u Sloveniji, zasigurno bi ih pronašli u Kočevskom. Velike šume, neke od njih dom mnogim divljim životinjama, pokrivaju velik dio tog područja.

- Oglas -

One također skrivaju mnogo neotkrivenih dragulja, poput prašuma, prekrasnih staza i prirode koja oduzima dah, a najljepša je naravno kad odjene zeleno.

Iskusan tim, koji također organizira Julian Alps Trail Run, Soča Outdoor Festival i UTVV Slovenija, pripremio vam je trail utrke u četiri različite dužine: 10, 15, 30 i 60 kilometara. Osim trail utrka tu su i brojne aktivnosti u kojima ćete se moći okušati uz jezero Kočevje, kao i odmoriti se poslije utrke i doživjeti Kočevje u potpunosti.

foto: Jost Gantar

Dječja utrka, čuvanje djece za vrijeme utrka odraslih i bogat dodatni program

Želja nam je da Kočevsko Outdoor Festival bude prepoznat kao događaj za cijelu obitelj. Upravo zato tijekom utrka odraslih organiziramo čuvanje djece, a nakon toga na rasporedu su dječje utrke. Dok vi uživate u svojoj trail avanturi vaša će djeca uživati u društvu svojih vršnjaka i iskusnih animatora.

Pripremamo i bogat dodatni program za djecu i cijelu obitelj koji će se održavati od petka, 2. lipnja do nedjelje 4. lipnja. Naglasak je na glavnim trail trkačkim dužinama od 10, 15, 30 i 60 kilometara, ali tu su i raznolike dodatne aktivnosti, koje uključuju večernja predavanja, koncerte i cijeli niz aktivnosti kako za djecu.

Dječja utrka

Dječja utrka održat će se u subotu, 3. lipnja, u 15h. Start i cilj nalaze na području glavnog događaja pored jezera Kočevje i djeca će moći trčati sama ili u pratnji roditelja. Dužina staze je otprilike 300 metara i trči se uz jezero Kočevje.

Utrka je za djecu starosti do 12 godina i besplatna je. Svi natjecatelji dobit će i poklon.

Savršeno mjesto za obitelji

Lokacija glavnog događanja je tik uz jezero Kočevsko i više je nego prikladna za sve vrste aktivnosti na vodi. Cijeli niz aktivnosti koji vam se nudi dodatno će vam uljepšati vikend. Zaplivajte u jezeru i rashladite se nakon utrke ili unajmite SUP.

A oni koji cijeli vikend žele biti pored mjesta glavnog događanja mogu rezervirati svoje mjesto u kampu Jezero koji se nalazi odmah pored i u ponudi ima parcele za kamp prikolice, šatore i nekoliko glamping kućica. Kočevsko ima i dodatne opcije smještaja o kojima više možete saznati na linku niže.

Predavanja u petak

U petak, 2. lipnja, pripremamo zanimljiva predavanja na temu šuma, prašuma i divljih životinja koje žive u njima. Predavanja pružaju interesantne informacije o životinjama pa su privlačna kako odraslima tako i djeci, pa čak i tinejdžerima.

Prošle je godine održano predavanje na temu divljih životinja s fokusom na risa u sklopu projekta LIFE Lynx.

Vođene ture za obitelji u nedjelju

Zadnji dan festivala odlična je prilika za izležavanje uz jezero Kočevsko, a za one koji vole akciju i žele iskusiti nešto novo, pripremili smo vođene ture kroz misteriozne šume u kojima ćete moći pratiti divlje životinje.

Imat ćete priliku pridružiti se vođenim grupama koje će otići u kratak obilazak šume i u društvu iskusnih vodiča potražiti zanimljive otiske šumskih životinja. Istovremeno doznati o tome što se skriva u šumama Kočevskog.

Vođene ture osobito su prikladne za obitelji budući da su kraće i nezahtjevne, s glavnim fokusom na animaciju i interesantne informacije.

Vidimo se od 2. – 4. lipnja u Kočevskom, najdivljem trailu u Sloveniji

Trail utrke na Kočevsko Outdoor Festivalu posebno su iskustvo jer vas vode u samo središte Kočevskog Roga gdje ćete trčati na ivici prašume. Ono što je nabolje za sve trkače – više od 90% vremena trči se po trail stazi, dok je asfalta samo 1%.

Kao što i sami možete vidjeti zasigurno vam neće nedostajati zanimljivih aktivnosti. Više o festivalskom dijelu Kočevsko Outdoor Festivala možete pročitati ovdje.

Vidimo se u Kočevskom! 😉

Posebna ponuda za trcanje.hr!

Posebnu ponudu pripremili smo za trcanje.hr – 10% popusta za sve utrke! Na raspolaganju je 20 vaučera pa budite brzi i iskoristite kod: KOF10HR.

Prijave na: kocevsko-outdoor.si/en/registration/

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice