Sada čitate
Kišni čovjek te zove!

Kišni čovjek te zove!

Nije važno trčite li brzo ili polako, nije važno ni trčite li ili samo hodate, važno je da pomognete. Ljudi, pridružite se!

- Oglas -

Sportska televizija snimila je za humanitarnu utrku Kišni čovjek reportažu u Centru za autizam u Zagrebu, a tv prilog možete pogledati:

Vjerujemo da ćete kad pogledate prilog Sportske televizije uzeti tenisice i doći na ovu humanitarnu utrku radi Vedrana, Ivančice, Marka, Benita i Filipa, starijih osoba s autizmom koje trebaju našu pomoć i društvo.

Start utrke na 5 km – koja je humanitarna i nije natjecateljskog karaktera –  je 2. srpnja (utorak) na savskom nasipu kod Boćarskog doma u 18,30 sati.

Za utrku se možete prijaviti na www.trcanje.hr/utrke/najave/5488 ili uplatom startnine na savskom nasipu na dan utrke.

Još ne znamo koliko će vas doći, ali uz podršku brojnih medija očekujemo da nas se skupi dovoljno da Centru za autizam skupimo potreban novac za kupnju posebne dizalice za transportiranje teže pokretnih korisnika.

Zagrebački atletski klubovi i škole trčanja – AK Agram, AK Perpetuum mobile, AK Maksimir, AK Sljeme, HAAK Mladost, te škole trčanja Trčaona, Omega i rekreativci Allegra fitness@wellness centra – pozvali su svoje članove da se odazovu na ovu utrku.

Kompanije – Atlantic Grupa, Allianz, Raiffeisen Bank, Erste Bank, Poslovna inteligencija, Pliva, Ledo, Dietpharma, ULIX Travel – Aviokarte.hr – pozvale su svoje zaposlenike da se odazovu ovoj utrci.  Cedevita  je prihvatila sponzorstvo i osigurana je voda i sokovi za sve trkače i nagrade za djecu u dječjoj utrci (djeca ne plaćaju startnine).

Nama, srećom, ne treba dizalica, trebamo samo ustati i krenuti. Krenimo i pozovimo do 2. srpnja što više ljudi da dođu na humanitarnu utrku za Kišnog čovjeka!

Preporuka za čitanje

Svi možemo sudjelovanjem u ovoj utrci potaknuti osjećaj kako je lijepo brinuti se općenito o starijima, jer starija životna dob je teškoća sama  po sebi i bez autizma.

Utrku su pokrenuli Atletski klub Žumberak, Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) te portal Trčanje.hr i Sportska televizija. Ovim humanitarnim sportskim događajem obilježit ćemo i Međunarodni dan sportskih novinara –  2. srpnja 2019.

Ovogodišnja humanitarna utrka se zove ‘Kišni čovjek’,  jer donacije od startnina idu Centru za autizam u Zagrebu, a prihod je namijenjen programu za odrasle i starije osobe s autizmom – iznad 21 godine života – za kupnju potrebne opreme: posebne dizalice koja bi mnogo značila u transportiranju teže pokretnih korisnika unutar Centra prilikom obavljanja njege i higijene, a korisnici bi bili neovisniji i samostalniji ako se bolje opreme stambene jedinice za odrasle. Djelatnici Centra za autizam  danonoćno s velikom pažnjom skrbe o osobama s autizmom, ali je skrb o teže pokretnim starijim osobama i fizički težak posao za voditelje programa, osobito za žene, te je posebna dizalica višestruko bitna. Pomažemo  također i kupnju tablet komunikatora kojima se osobama s autizmom olakšava uspostava komunikacije i socijalnih odnosa s okolinom.

Mnogi su pogledali film ‘Rain Man’ s Dustinom Hoffmanom, ali u svojoj blizini nikada nisu susreli ni doživjeli osobe s autizmom.  Za odrasle i starije osobe s invaliditetom, poput autizma, rijetko se provode humanitarne akcije i u tome vidimo značaj ove inicijative, jer je noćna mora svakog roditelja s djetetom s teškoćama u razvoju upravo briga za to dijete kad odraste, a roditelji ostare. Tko će se brinuti o tom čovjeku? Tko će mu pomoći? Pa, mi!

 

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice