Sada čitate
Humanitarni Everesting najpoznatije trkačke Pande

Humanitarni Everesting najpoznatije trkačke Pande

U subotu 14. prosinca 2019. godine, s početkom od 4 sata ujutro, u zgradi Zagrepčanke na adresi Savska 41, Zagreb, započet će sportsko-humanitarna inicijativa „Stairway to roof“. I doista radi se o stepenicama, točnije njih 52.430, koje će preći trkačima dobro poznata Panda My Way i na taj način skupiti sredstva za Udrugu OSI SMŽ (osobe s invaliditetom Sisačko-Moslavačke županije) kojima se financira krov njihove inkluzivne farme. Farma je zamišljena kao Centar za boravak i neovisno življenje djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

- Oglas -

Disciplina u kojoj će se okušati zove se Everesting i uključuje 107 uspona, 25 katova, 52.430 stepenica. Iako će samo Panda prelaziti stepenice i svi ostali mogu se uključiti u ovaj projekt upravo kupnjom stepenice, ili više njih, kako bi zajedno došli do vrha i izgradnje toliko željenog krova.  Svatko tko želi pomoći može kupiti neograničen broj stepenica po jediničnoj cijeni od dvije kune (evo primjera 10 stepenica košta 20 kuna, 2.000 stepenica je 4.000 kuna) do trenutka kada sve stepenice od njih 52.430, budu ‘prodane’. Iznos koji osoba odluči donirati uplaćuje se direktno na račun Udruge OSI SMŽ s opisom plaćanja ‘Za krov inkluzivne farme’.

Everseting sastoji se od 107 uspona, 25 katova, 52.430 stepenica poslovne zgrade Zagrepčanka.

Svaka tvrtka ili pojedinac zainteresiran za kupnju određenog broja stepenica može se javiti direktno na e-mail adresu ivana@uosismz.hr kako bi rezervirala svoje stepenice koje će se „prodavati“ po principu tko prvi njemu stepenica. Donacije se uplaćuju na Udrugu.

  • Primatelj: Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, Jelene Babić 18, 44250 Petrinja
  • Broj računa: IBAN: HR3324840081105429603, RBA Matični broj: 01726188, OIB: 59369523052
  • Poziv na broj primatelja: OIB uplatitelja
  • Opis plaćanja: Za Inkluzivnu farmu.

Trčanje.hr – Zašto baš Everesting po stepenicama i kako su tekle pripreme za taj poduhvat?

Panda My Way – Everesting po štengama zato što imam garanciju stabilnih vremenskih uvjeta ali i zbog simbolike -” ništa u životu ne dolazi samo po sebi, moraš se pomučiti”. Inspiracija je došla pračenjem Maje Bonačić koja je odradila dvostruki Everesting humanitarne prirode. Pripreme su bile redovito planinsko i cestovno trčanje, biciklizam, skijanje i nešto malo stepenica.

Trčanje.hr – Zašto baš Inkluzivna farma?

Panda My Way – Za inkluzivnu farmu saznao sam tako da sam pitao direktno Maju Bonačić zna li možda tko treba pomoć. Ona mi je rekla za Farmu i njihov problem te je odluka pala. Drago mi je da su to baš oni.

Svatko tko želi pomoći može kupiti neograničen broj stepenica po jediničnoj cijeni od dvije kune.

Baš svatko od nas može pomoći donacijom, a bez da prolije znoj ili se čak pomakne s kauča. Budimo podrška i pružimo šapu svima dobro poznatoj Pandi u njezinoj uistinu hvale vrijednoj inicijativi i cilju koji nije nimalo lak. Zagrijavanje za „Stairway to roof“ biti će na utrci Zagrepčanka 512 u subotu 7.12. gdje možete saznati sve informacije direktno od Pande i njezinog tima humanitaraca.

Svi znamo gdje se nalazi poslovna zgrada Zagrepčanka u Zagrebu i svi možemo pomoći jer trkači su uvijek tu kad je potrebno! Donirajte i dođite uživo bodriti Pandu na njezinom putu do krova – Zagrepčanke, Zagreba, Inkluzivne farme.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice