Sada čitate
Galaxy Watch Active2 – pametan sat stvoren za život u pokretu

Galaxy Watch Active2 – pametan sat stvoren za život u pokretu

Moderan način života, užurbana svakodnevnica i boravak u zatvorenim prostorima pravi su razlog da slobodno vrijeme odlučimo provesti – upravo suprotno. Postavljanje zdravstvenih i fitness ciljeva motivira nas na pozitivne životne odabire, poput zdrave prehrane, tjelovježbe, relaksacije i dovoljne količine sna. Iako je svaka aktivnost, bila aerobna ili anaerobna, više nego dobrodošla, ovaj put donosimo 5 razloga zašto je trčanje (uvijek) in:

- Oglas -

Pozitivan učinak za zdravlje

Trčanje je aerobna tjelovježba koju mnogi smatraju učinkovitijom od hodanja ili vožnje biciklom. Tek 30 minuta redovitog i pravilnog trčanja čini mnogo za imunološki sustav jer se broj stanica koje uništavaju štetne tvari u organizmu povećava i tako uništavaju virusi i bakterije odgovorni za nastanak raznih oboljenja. Poput ostalih aktivnosti, trčanje je iznimno poželjno kod osoba koje imaju problema s dijabetesom, viškom kilograma i rizikom od razvoja kardiovaskularnih bolesti. Velika je prednost što u vrlo kratkom razdoblju može dati izvrsne rezultate pa većina trkača nema problem s motivacijom.

Jača um koliko i tijelo

Trčanje utječe i na naše mentalne sposobnosti, jača koncentraciju i potiče kreativnost. Brojna istraživanja potvrdila su pozitivan učinak ove aktivnosti na područje mozga zaduženo za stvaranje sjećanja te vještine odgovorne za učenje i druge kognitivne zadatke. Osim što gradi samopouzdanje kod osoba koje rade na poboljšanju ili održavanju forme, trčanje je pravi saveznik u oslobađanju od stresa i napetosti jer se prilikom ove aktivnosti oslobađa hormon sreće endorfin. Upravo je to razlog zbog je pravi saveznik u procesu raznih liječenja.

Uklapa se u svaki raspored

Kao što je tijelu potrebno vrijeme da se prilagodi treningu, tako je i vrijeme treninga potrebno prilagoditi svojim mogućnostima. Bez obzira na to radite li od kuće ili u uredu, imate li jutarnje ili popodnevne smjene, trčanje je aktivnost koja će se uklopiti u svaki raspored. Učestalost i kontinuitet ovise upravo o vama.

Najpristupačniji sport

Trčanje je jedna od aktivnost kod koje izgovori zaista ne postoje. Sami određujete vrijeme, mjesto, tempo i učestalost, a uz sve to – potpuno je besplatno. Sve što vam treba su udobna odjeća, kvalitetne tenisice i dobra volja.

Stil i ritam prilagođeni vašim mogućnostima

Svi koji se bave ili tek kreću s trčanjem trebali bi imati na umu da pristup ovoj aktivnosti treba biti postupan i polagan. Dolazak u formu zahtijeva vrijeme, a kako bi postigli uspjeh i ostvarili kontinuitet, najvažnije je pratiti organizam i prema unutarnjim „signalima“ određivati tempo i dužinu staze. Ovaj zadatak svim ljubiteljima trčanja može uvelike olakšati i pametan sat. Na tržištu postoji niz modela, a najnoviji iz Samsungovog portfelja Galaxy Watch Active2, poseban je po svojim intuitivnim i sofisticiranim značajkama kojima se savršeno prilagođava aktivnom načinu života.

Osim što se automatski aktivira kod trčanja, hodanja, vožnje bicikla, plivanja, veslanja, dinamičnih vježbi i treninga na orbitreku, opcija Running Coach uz pomoć novih inovativnih senzora omogućuje praćenje ritma trčanja i podešavanje kroz čak sedam različitih programa. Može pratiti više od 39 različitih vježbi, unaprjeđuje wellness iskustvo i brine za zdravlje, što ga čini nezaobilaznim sportskim dodatkom za suvremen život u pokretu. Stoga, ukoliko donosite pozitivne životne odluke i krećete s aktivnostima poput trčanja, pravo je vrijeme da se nagradite i Galaxy Watch Active2 pametnim satom, koji će vam bez sumnje biti pravi saveznik na ovom izazovnom, ali zanimljivom putu.

 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice