Sada čitate
Čuvajmo zdravlje i okoliš zajedno: Prijavite se i budite dio jedinstvene utrke Ekotlon

Čuvajmo zdravlje i okoliš zajedno: Prijavite se i budite dio jedinstvene utrke Ekotlon

Plaćanjem kotizacije u iznosu od 40 ili 60 kuna očekuje vas bogat startni paket i zajamčeno dobra zabava za cijelu obitelj, a ukupan iznos prikupljen od prodaje kotizacija bit će doniran sportskim klubovima za djecu i osobe s invaliditetom.

Jeste li znali da će u oceanima uskoro biti više plastike nego ribe ili da je zagađenje vode jedan od vodećih svjetskih uzroka smrti i bolesti za oko 15.000 umrlih na dan? Sve su to, nažalost, katastrofalne posljedice bacanja smeća i otpada u okoliš, čime svoj planet zagađujemo, a svoje zdravlje uništavamo. 

- Oglas -

Kako bismo bili barem dio pokreta kojim želimo očuvati zdravlje ljudi i planeta, po uzoru na prošlogodišnji, i ove godine 24sata i missZDRAVA organiziraju Ekotlon – plogging utrku u Hrvatskoj. Naime, riječ je o utrci koju su popularizirali Šveđani, a predstavlja jedinstveni spoj džogiranja i sakupljanja otpada. 

Aktivnost kao što je plogging ne pita za godine ni kondiciju – dobrodošli su svi, pa i oni najmlađi. Zato i ove godine dođite i budite dio još većeg Ekotlona! Na prošlogodišnjem je Ekotlonu sudjelovalo oko 450 trkača, koji su tijekom utrke prikupili više desetaka kilograma smeća. 

Priključio se i Split

Ove godine zagrebačkom Ekotlonu pridružujemo i jednu morsku lokaciju – Split. Ali ne brinite, ako vam niti jedna od ovih lokacija ne odgovara, ploggati možete na bilo kojemu mjestu. Sve što morate je pronaći lokaciju za čišćenje u svojoj blizini, prijaviti je ovdje i organizirati plogging s ekipom na toj lokaciji 10. rujna i možda baš vi osvojite poklon paket Ekotlon i medijsko predstavljanje u 24sata! I, nemojte zaboraviti fotografirati se jer nagrađujemo i fotku najveselije ekipe s plogginga koji sami organizirate taj dan.

Dužine primjerene svima

Plogging u Zagrebu bit će na već provjerenoj lokaciji, na zagrebačkom Bundeku, a počinje u 10 sati. U isto vrijeme počet će i plogging utrka u Splitu na lokaciji Park šume Marjan – Prvi vrh kod Zoološkog vrta. Na obje lokacije bit će dostupne različite dužine staze kako bi mogli sudjelovati baš svi, a prijaviti se možete na službenoj stranici do 8. rujna!

Na zagrebačkom Bundeku, za one koji trče maxi plogging stazu, tu je staza dugačka čak 5 kilometara, a za one koji će lagano džogirati ili će doći s mlađom djecom tu su midi plogging staza od 2 kilometra i mini plogging staza duga jedan kilometar. Trkači u Splitu mogu birati između dvije staze – midi plogging staze od 900 metara i maxi staze, koja iznosi 3 kilometra. Staze se razlikuju po dužini i zahtjevnosti, a startaju na istome mjestu: u suprotnim smjerovima. Staze su kružnog tipa i trči se jedan krug.

ekotlon.24sata.hr/

Individualna kotizacija za midi i maxi plogging stazu u Zagrebu ili Splitu iznosi samo 40 kuna, a obiteljska za mini plogging stazu, u oba grada, iznosi samo 60 kuna

Za plaćenu kotizaciju od 40 ili 60 kuna očekuje vas bogat startni paket, koji uključuje platnenu vrećicu i majicu za trčanje s logotipom Ekotlona, bočicu vode, startni broj i razne promotivne darove sponzora utrke. 

Preporuka za čitanje

Podsjećamo da se za plogging ne trebate posebno pripremati niti vježbati kako biste bili u najboljoj formi. Osnovna ideja i cilj ovog jedinstvenog projekta je da džogirate i usput prikupite smeće na koje nailazite u prirodi! Ipak za one najbrže i efikasnije, pripremili smo i bogate nagrade našeg partnera Decathlona i to: Poklon bon u iznosu od 500 kuna, bočicu za vodu i energetski gel od limuna za prvu ploggericu i ploggera na maxi stazi – na Bundeku i Marjanu, koji stignu do cilja. 

Bogat prateći program i humanitarna nota

Nakon i za vrijeme utrke očekuju vas hrana i piće, zabavno-edukativni program za sve uzraste te raznovrsni nagradne igre. U Zagrebu obavezno poslušajte nastup Ivana Dečaka i Vatre u akustičnoj varijanti, koji će premijerno izvesti novu pjesmu, a u Splitu guštajte uz nastup legendarnog Dječjeg zbora Srdelice. S nama će ploggati i brojne osobe iz javnog života, koje su dale podršku projektu, kao i poznati fitness treneri, a sav prihod od prodaje kotizacija u cijelosti se donira judo klubu osoba s invaliditetom Fuji u Velikoj Gorici i Športskom savezu osoba s invaliditetom grada Splita – paraolimpijskoj školi za mlade osobe s invaliditetom. 

Dođite 10. rujna na Bundek u Zagrebu, Marjan u Splitu ili ploggajte gdje god se nalazili i pridružite nam se u najvećoj plogging utrci u Hrvatskoj! 

Prijavite se na www.ekotlon.24sata.hr jer će ukupan iznos od prodaje kotizacija biti doniran u humanitarne svrhe. Sve informacije pratite na EKOTLON – službenoj stranici utrke ili putem društvenih mreža.  

Organizatori Ekotlona su 24sata i missZdrava, a suorganizatori DŠR Aktivan život, Triatlon klub Split i Maraton klub Marjan. Ponosni partneri projekta su Konzum, INA, OTP banka, JYSK, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, HEP, TZ Splitsko-dalmatinske županije, JANAF, Decathlon, Stega tisak i DRACO. 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice