Brijuni halfmarathon & 10K 2022

Kraj ožujka ili početak travnja je već  tradicionalno rezerviran za polumaraton na najljepšem biseru hrvatskog Jadrana –  Velikom Brijunu ujedno i najvećem otoku brijunskog arhipelaga. Zahvaljujući svojoj razvedenoj obali, povijesti, raznovrsnoj flori i fauni, Brijuni se često nazivaju “rajem na zemlji”. Zbog toga je trčanje po Brijunima prilika koja se ne propušta te se ova utrka nalazi u kalendaru svakog trkača zaljubljenika u prirodu.

- Oglas -

Svake godine utrka na Brijunima okuplja više od 400 trkača iz zemlje i inozemstva, a ove će se godine utrka od 10 kilometara i polumaraton održati u nedjelju 3.4.2022.

Utrka započinje i završava u blizini pristaništa na Velikom Brijunu, a staza vodi kroz najljepše dijelove ovog nacionalnog parka koji obiluje prirodnom, kulturnom i povijesnom baštinom. Trkači prolaze kroz safari park, bizantski kastrum, rimsku rezidencijalnu vilu, lučicu te crkvicu svetog Germana iz 15. stoljeća. Trčanje po Brijunima na početku proljeća nezaboravno je iskustvo koje nikog neće ostaviti ravnodušnim.

S obzirom na to da je riječ o specifičnoj utrci po nacionalnom parku, broj sudionika je ograničen na 500 te predlažemo da rezervirate svoje mjesto na vrijeme.

Prijaviti se možete na  https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1606 , a dodatne informacije o utrci možete naći na službenoj stranici utrke https://www.brijunihalfmarathon.com i na facebook stranici facebook.com/BrijuniMarathon/.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice