Sada čitate
Brdska utrka iz Lupoglava do Korita

Brdska utrka iz Lupoglava do Korita

Dobra atmosfera i lijepi sunčan dan označili su obnovljenu brdsku-trail utrku koja je ranih 90-tih prvi puta održana te je bila preteča brojnih trail utrka današnjice u Istri.

- Oglas -

Planinarskom stazom trčali su trkačice i trkači od Lupoglava sve do Korita iznad Brgudca na Ćićariji. Nakon službenog starta u 10:30 sati, koji je označila Fabiana Putina kćerka Elvire Putine, za trkačima je krenula i grupa hodača te članova PD Glas Istre koji su vodili računa da ova utrka ne ostavi nikakav trag u prirodi koji bi mogao narušiti njezin sjaj i ljepotu.

Bila je ovo utrka za pamćenje po emocijama, što natjecatelja što samih volontera i onih koji su utrku organizirali. Odrađen je izvrstan „posao“ upravo sa srcem jer svaki se kotačić vrtio u ritmu koji ova priča i zaslužuje.

Utrka posvećena našoj dragoj planinarki Elviri Putina biti će, nadamo se, tradicija koja će okupljati ljubitelje trail trčanja po prirodi, ali posebno naglašeno u skladu s prirodom. Priroda nas svakodnevno obogaćuje njezinom ljepotom i zdravljem koje gradimo kretanjem po prirodi. Želimo se zahvaliti obitelji Putina što su podržali ovu ideju te svojim dolaskom uveličali ovaj sportsko-rekreativni događaj. Posebno hvala svim našim planinarima i prijateljima koji su nesebično sudjelovali u realizaciji utrke. Bio je ovo dan za pamćenje i vidimo se sljedeće godine.“ – istaknuo je predsjednik Planinarskog društva Glas Istre Željko Ravnić.

Staza kojom se trčalo i hodalo duga 8,38 kilometara s visinskom razlikom od 655 metara, a skoro cijelim putem trči se ili hoda po označenoj planinarskoj stazi duž prelijepih obronaka Ćićarije te kroz Park prirode Učka.

Ravnić je još dodao: „Zahvala ide i suradnji s HGSS-om te Općinama Lanišće i Lupoglav te JU PP Učka. Hvala mještanima Lupoglava, Pristava, Semića i Brgudca. Hvala im na podršci te se nadam da ćemo ovu suradnju nastaviti u još ljepšem i boljem izdanju. Posebna se želimo zahvaliti gospodinu Mischelu iz grupacije Lalizas koji nam je omogućio idealnu poziciju starta utrke.

Utrka je bila regulirana prema naputcima, pod nadzorom oka i štoperice nezaboravnog sudca utrke Dragana Radomirovića, koji je ujedno trčao prvu utrku početkom 90-tih. Donosimo rezultate prva tri mjesta u dvije kategorije:   

– u kategoriji žena najbolje vrijeme imala je Branka Žoković (1:00:54), drugo mjesto osvojila je Martina Kordić (1:07:19) dok je na treće mjesto utrčala Irena Mofardin (1:10:02).

– kod muškaraca prvo mjesto osvojio je Cristian Gallo (0:53:42), drugo mjesto Dragan Kramar (0:54:22), a Maksim Jerman (0:55:30) treće mjesto.

Nakon održane utrke završni program i proglašenje pobjednika održano je ispred   Planinarske kuće Korita. Bio je ovo doista nezaboravan dan za PD Glas Istre i sve sudionike na utrci kao i za familiju Elvire Putine.

Info o utrci, fotografije te rezultate ostalih trkačica i trkača potražite na službenoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/pdglasistre.hr

Pridružite se i sljedeće godine na cilju ispred Planinarske kuće Korita!

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice