Sada čitate
366 kilometara za 24 sata

366 kilometara za 24 sata

24- Stunden-Lauf je naziv utrke koja se ove godine organizirala po 24 put u Njemačkom gradu Rodgau. Rodgau je prijateljski grad Donje Stubice i prihvatili smo njihov poziv za nastup na utrci. Utrka se održava na prašnjavoj atletskoj stazi dužine 400 metara i nastupilo je 37 ekipa. Ekipu čini 10 članova. Svaka ekipa imala je svoja dva šatora jedan za odmor drugi za okrepu i izmjene trkača. Za svaki pretrčani krug ubacivao se žeton u kontrolne kutije. Svaki puni sat znao se je plasman ekipa po pretrčanim krugovima i kilometrima i na taj način je rasla napetost iz kruga u krug.

- Oglas -

Krenuli smo na utrku bez velikih ambicija jer na put je krenula veoma mlada ekipa: Mihaela i Gabriela Bubanko, Marija i Ivana Lukina, Ante Pešec, Nikola Škvorc, Petra Gidak, Zoran Vučković, Mladen Bubanko i desati član naš domačin Jens Treff. Znali smo da će glavni teret podnjeti Petra, Zoran i Mladen. Skovali smo neki okvirni plan tko kada trči i koliko jer baš ništa nismo znali o toj utrci.

Mladen je prvi startao i pretrčao u prvom satu 38 krugova, drugi sat Zoran 37 krugova, treći sat Petra 34 kruga. Ostali članovi su dali svoj doprinos u naredna dva sata 36 i 35 krugova i trenutno se nalazimo na 14 mjestu. Prateći utrku shvatili smo da ostale ekipe vrše izmjene svaki krug pa smo za drugi krug Zoran i Mladen odlučili da probamo trčati izmjene svaki krug što se je pokazalo veoma uspješna kombinacija i uspjeli smo istrčati 39 krugova i sljedeći sat 44 kruga. Petra je u sljedećem satu istrčala 36 krugova i krizni sat 20-21 sat 32 kruga. I kasnije smo odlučili da po tri člana trči na sat sa izmjenama svaki krug i iz sata u sat napredovali smo u plasmanu. U ponoć zaostajali smo za trećom ekipom 16 krugova koju smo uspjeli do 8 sati u jutro dovesti na zaostatak od jednog kruga. I neznam odakle svima snaga za jurnjavom sa protivničkom ekipom. I na kraju uspjeli smo steći prednost od dva kruga i nakom 24 sata trčanja i 916 pretrčanih krugova otrčali smo 366 kilometra osvojili smo odlično 3 mjesto.

Pretrčali smo 8 maratona u prosjeku za 2h 45minuta i 28km za 2 sata. Svi smo bili oduševljeni s utrkom, gostoprimstvom naših priljatelja i prihvatili smo poziv organizatora i za sljedeću godinu.

Pošto su dali puno više nego mogu Ivana; Marija, Petra, Mihaela, Gabriela, Nikola, Ante, Jens, Zoran i Mladen BRAVO!

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice