Sada čitate
Ultra liga Drava – 5. sezona

Ultra liga Drava – 5. sezona

Stiglo nam je proljeće, a s proljećem dolazi i trkačka Ultra liga Drava ili popularni ULID. Triatlon klub 042 Varaždin i ove godine nudi trkačku, duatlon i triatlon ligu.

- Oglas -

Već se petu godinu održava trkačka Ultra liga koja je počela sasvim bezazleno i pomalo sramežljivo – s desetak trkača po kolu. Prošle je godine liga zaključena s tridesetak natjecatelja po kolu.

Moto lige je raznolikost, što znači da ni jedna godina nije ista što se tiče dionica, načina utrkivanja (štafete, dva starta, utrka na jedan sat, kronometar itd.). Doduše ima par utrka koje su tradicionalne kao što je Utrka na jedan sat i “petak” (5.000 m) na stadionu, ali one su tu zato što su atraktivne ili neobične. Tako su i ove godine promiješane dionice i načini utrkivanja pa liga počinje jednom novom utrkom. Ideja je organizirati utrku pored nove sportske dvorane koja pomalo usamljeno stoji u šumi. Staza prvog kola lige prolazi pored dvorane, ovo je i prva utrka u tom smjeru – konačno će se trčati malo i prema istoku. Start utrke je kod kupališnog (pješačkog) mosta, a trči se prema dvorani uz Dravu, na kraju puta penje se na nasip, okreće i po nasipu pored dvorane trči prema cilju koji je na istom mjestu kao i start.

Dužina staze za utrku je 6 km, utrka nije osobito zahtjevna pa Triatlon klub 042 poziva sve trkače, rekreativce i joggere da im se pridruže na ovoj utrci.

Utrke Ultra lige održavat će se srijedom, prvo kolo je 30. ožujka, prijaviti se treba pored pješačkog mosta na Dravi do 18 sati (start je 18:15 h).

Više informacija o ovoj i drugim utrkama naći ćete na stranici Triatlon kluba 042 www.tk042.hr.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice