Sada čitate
Škraping evolution, 2008.

Škraping evolution, 2008.

Na otoku Pašmanu će 8.3.2008. na “DAN ŽENA “, po treći put advneturisti, turisti, športaši i čudaci otrkivati čudi prirode. Staza ove godine ide većinom uz obalu po kamenu tj. škrpama.

Škraping je najmasovniji sportski događaj na jednom otoku i u Zadarskoj županiji.

  • 180 prijavljenih natjecatelja 2006,
  • 237 prijavljenih najtecatelja na škrapingu 2007 godine, ove 2008 godine očekujemo preko 300 natjecatelja kako domaćih tako i stranih.
  • Adventure-sport nagrada za drugi najbolji sportski dogadjaj u protekloj godini.

Budite i Vi sudionik ove zanimljive i aktraktivne utrke…  Pozivamo Vas u neobičnu postulovinu, pretrčite otok, ako ste ostali bez snage, prošečite otokom, srest ćete ugodne domaćine otoka …

Dragi Škraperi i svi koji ćete to tek postati; Škraping je od malog sportskog događaja narastao i evoluirao u najmasovniji športski događaj u Hrvatskoj, a bez lažne skromnosti, u najbolju trekking utrku u Hrvata, Slovenaca i uopće u ovom komadiću svijeta.

- Oglas -

2006. krenuli smo kao pravi naivci u nešto što nismo znali ni kako izgleda ni u što će se pretvoriti, ali smo htjeli napraviti nešto što ce ovaj otok trgnuti iz smrtonosne dosade i gotovo potpune anonimnosti. Da smo imali bilo kakav športski objekt ili sadržaj (kojeg još uvijek nemamo, op.a.), vjerujem da Škraping nikada ne bi nastao, pa smo morali smisliti nešto za što nam nije potrebna nikakva infrastruktura i sl. Ali zato smo iskoristili najljepšu infrastrukturu na svijetu, onu koju nam je dragi Bog podario i Škraping je mogao početi.

Čudotvorac, čovjek nevjerojatne snage uma, blaženi Josip Tomić, uveo me u potpuno novi svijet, svijet koji ne priznaje poraze i odustajanja i samo zahvaljujući njemu i njegovim napucima, izdržali smo prvu godinu, s debelim minusom na računu, ali puni duha i vjere da smo na pravom putu da stvorimo nešto novo, nešto drugačije i nešto čime ćemo se moći pohvaliti.

Kako se blizio drugi Škraping, 2007., tako je i opadalo raspoloženje za nastavak projekta. Nekolicina njih odustala je iz organizacije i samo nekoliko mjeseci prije utrke, nazvao sam Josipa i objavio mu da i ja dižem ruke od svega, jer cijela priča sa sponzorima upućivala je na to da će opet biti minusa na računu što, naravno, nisam želio da se ponovi. Iako sam najavio da odlazim iz svega, duboko u sebi želio sam da se nešto dogodi, nešto što će nam omogućiti da se projekt nastavi, ali nisam imao pojma što ni kada će se dogoditi.

I onda se dogodilo. U organizaciju se uključuju nove osobe, Jure, Sara, Ana, ekipa srednjoškolaca iz Tkona, načelnik Danijel sa svojim lobiranjem i osjetio sam da će se nešto dogoditi, da moram ostati u projektu i da sam sada najpotrebniji da se sve skupa zaključi.

Odluka je pala. Ostajem u projektu. Idemo ovo završiti pa kako bude, bude.

Došao je i taj dan, 24.02.2007. Vrijeme nam se smilovalo i podarilo nam najtopliji i njasunčaniji dan zime u protekloj godini. Više od 200 ljudi doputovalo je na otok sa svih strana i cijelo jato medija. Sve je obećavalo savršenu utrku i savršenu zabavu. Kao šlag na kraju, Tovareća Muzika. Što da vam kažem za Tovareću; sve je već rečeno; performans koji je svih ostavio bez daha…

Poneseni odličnim komentarima i još boljim reakcijama natjecatelja, medija i sponzora, krenuli smo u još jedan pohod prema tituli najbolje trekking utrke. Škraping od prve utrke priprema nešto drugačije i uvodi novine u trekking pokret. Iscrpne web stranice, marketing, PR, organizacija staze, uvodjenje Light utrke za amatere i nezaboravni zabavni program, samo su dio onoga što će vas dočekati ovu godinu.

Kao što vec znate, ovogodišnji Škraping održat će se 8.3.2008., na pomalo nepravedno zaboravljeni Dan Žena i bit će jos spektakularniji od prošloga. Odlično postavljene staze držat će se u tajnosti do samog starta, uvodi se tajna kontrolna točka, na light utrku ubacuje se streličarstvo koje organiziramo zajedno sa Europskim prvakom u streličarstvu, a od ove godine za sve koji dodju kao pratnja i nemaju se namjeru natjecati, organiziran je izlet brodom s druge strane otoka, tako da će s mora moći pratiti utrku.

Kako je Dan Žena, a žene volimo više i od Škrapinga, ovogodišnji Škraping; osim športskog i zabavnog, imat će i humanitarni aspekt i o tome ćemo vas na vrijeme obavijestiti.

Evolucija Škrapinga krenula je nezaustavljivim tijekom…pridružite se i vi… Kliknite za raspis utrke i detaljnije informacije.

Vlado Juresko

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice