Sada čitate
Run through Roman history

Run through Roman history

S ponosom predstavljamo peto izdanje najljepše noćne utrke u Hrvatskoj, PULSKU Xicu, koja ove godine postaje PULA MARATHON.

- Oglas -

Vrativši se malo u povijest, sa sjetom se prisjećamo prekrasnog zalaska sunca koje nas je pratilo prije pet godina dok smo trčali utrku dužine 10 km uz Lungomare, zbog kojih je i dobila ime (rim. X = 10). Ponajbolji organizator škole trčanja u Hrvatskoj, jedan jedini Nedeljko Vareškić nam je vrlo kratko i jasno poručio da utrka u Puli koja nema cilj u Areni, ne može ponuditi sav potencijal koji tritusućljetni grad ima. Stoga smo se dogodine preselili u centar Pule. Bilo je malo kaotično jer smo se gubili kroz dva kruga po gradu i shvatili kako trebamo nešto promijeniti.

U trećem smo izdanju izmjenili stazu, ali i dobili lagani vjetar u leđa uz partnerstvo sa GRAWE Hrvatska koji nam je sa svojom akcijom PoKRENI proširio vidike te smo ponudili i rekreativcima mogućnost trčanja na duplo manjoj dionici od 5 km. Od početnih niti stotinjak entuzijasta cestovnog trčanja, došli smo do respektabilne brojke od preko 400 natjecatelja. Četvrte nam se godine javio i partner dm s ciljem popularizacije trčanja od najmanjih nogu te smo večernji program proširili sa dječjim utrkama u kategorijama za predškolarce i osnovnoškolce. Podigli smo razinu organizacije za još jednu stepenicu jer je Festival Visualia pripremio neke jako cool svjetlosne efekte diljem trkačke trase. Osim što smo trčali kroz autentični austrougarski kompleks tunela u samom centru grada ispod jedne od najljepše očuvanih utvrda Kaštela, svi su natjecatelji imali priliku protrčati kroz jedinstven tunel TWISTED, rad proslavljenog pulskog dizajnera svjetlosnih instalacija, Deana Skire.

Budući ne spavamo na lovorikama i ne živimo u prošlosti, ove smo godine odlučili ponuditi nešto posebno; prvu cestovnu utrku u Istri u mitskoj duljini od 42.195 metara. Upravo tako, dobro ste pročitali. Ove se godine možete odlučiti istrčati 1. Pulski Maraton i ući s nama u povijest. Ali to nije sve! Subotnje noćne utrke na 5 i 10 km, pod okriljem Festival Visualia, te nedjeljnju maratonsku utrku nadopunjujemo sa utrkama polumaratona i utrkom štafeta 3 x 7 km. Biti će to pravi trkački vikend koji možete okruniti ulaskom u dvijetisućljetni spomenik nulte kategorije gdje će sudionici svih utrka zasluženo staviti oko vrata jedinstvenu finišersku medalju. Startne pakete smo obogatili Dukat FIT bočicama i energetskim pićem HELL, a sve sudionike u velebnoj Areni očekuje osvježenje uz vodu Studena i izotoničko piće HIDRA. Ulaskom u cilj fešta tek kreće jer nas očekuje glazbeni program jedinstvenog i zvučnog naziva “Blame it on the boogie”. Plesati ćemo uz svevremenske hitove i specijalne efekte uz pratnju show programa Plesnog studia Trinity&co koji nam donosi dobru zabavu do ponoći.

Naravno da nismo zaboravili naše najmlađe koji će uz pokroviteljstvo ARENA Hospitality Group istrčati tri dječje utrke. Start i cilj dječjih utrka biti će smješteni ispred samog Amfiteatra te ovim putem pozivamo sve roditelje koji se natječu ili su odlučili pružiti podršku i pratiti uz navijanje sudionike uz stazu da i svojim najmilijima pruže nešto povijesno.

Koju poruku poslati na samom kraju? Jedinstveni trkački vikend koji nudi doslovno sve moguće utrke. Trčimo pod svjetlosnim efektima Festivala Visualia s ciljem u prekrasnoj Areni. Provedite posljednji ljetni vikend u Puli i kupajte se između dvije utrke.

Sve gore navedeno saželi smo u poruku RUN THROUGH ROMAN HISTORY te Vas pozivamo da ljeto završite u Puli trčeći kroz Rimsku povijest! Prijavite se na internet stranici www.pulamarathon.com i pojavite se u Puli od 20. do 22. rujna ove godine.

 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice