Sada čitate
Humanitarna akcija: Prikupimo tenisice za Etiopiju!

Humanitarna akcija: Prikupimo tenisice za Etiopiju!

Humanitarna akcija prikupljanja tenisica za bosonoge atletičare i atletičarke Etiopije održat će se u nedjelju 9. svibnja u sklopu dva događaja: „Sportom u Europu“, kojim se na pisti Zrakoplovno-tehničkog centra Velika Gorica proslavlja Dan Europe, te na ultramaratonu „Forrest Gump“ koji se održava u parku Maksimir u Zagrebu.

- Oglas -

Želja nam je prikupiti što veći broj tenisica koje više ne koristite i poslati ih siromašnim i bosonogim atletičarima u Etiopiji. Donesite i darujte tenisice koje vam više ne trebaju ili ih jednostavno želite darovati mladim atletičarima koji si ih ne mogu priuštiti!

Na utrci u Velikoj Gorici pridružit će nam se i jedna vrhunska etiopska atletičarka (koja trenutno trči za reprezentaciju Turske) Elvan Abeylegesse, koja je na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine osvojila dvije srebrne medalje u utrkama na 5.000 i 10.000m. Elvan također drži najbolje vrijeme u polumaratonu u 2010. godini (1:07:07). Elvan će nastupiti na utrci od 6km, a nakon utrke će se obratiti svim sudionicima i darovateljima.

Humanitarna akcija organizira se na inicijativu Nikole Borića, osobnog trenera atletičarke Elvan, koji posljednjih nekoliko godina živi i radi u Etiopiji.

Suorganizatori humanitarne akcije su Atletski klub „Marathon 2006“, Atletski klub „Sljeme“, Koturaljkaški savez Hrvatske i Društvo športske rekreacije Aktivan život.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice