Sada čitate
Brdska utrka Ivančica 2008.

Brdska utrka Ivančica 2008.

Ove subote bilo je nekoliko jakih sportskih takmičenja: Kajkavijana, Velebitski treking, Zagreb triathlon, tako da je bilo nešto manje trkača, ali ipak se okupilo njih 104. To je sudbina više-manje svih organizator, jer ima sve više sportski priredbi na kojima se dobrim dijelom pojavljuju ista lica i na kraju se dogodi da svi imamo osrednju posjetu, a sve je pripremljeno na nivou prošlogodišnje posjete, ali nije vrijeme zato.

- Oglas -

Ovogodišnja 16. brdska utrka bila je peta utrka u Planinskom kupu i održana je u sklopu višednevne proslave „Dana grada Ivanca“, ali bez svojeg inicijatora i pokretača, Milana Cahuna koji je preminuo prošle jeseni u šestdesetsedmoj godini.

Prije početka utrke predstavnici organizatora u prisustvu članova obitelji položili su cvijeće na njegov grob. Vrijeme se potkraj tjedna popravilo i bilo je lijepo i toplo za gledaoce i organizaciju, ali pre toplo za trčanje. Organizator se pobrinuo da trkači ne budu žedni i osigurao četiri okrepne stanice.

Utrka je u sklopu Olympic Day Run, pa je trkačima izvod iz Olimpijske povelje prije starta pročitao tajnik HAS-a g. Milan Orešković, a par prigodnih riječi rekao je zamjenik gradonačelnika Ivanca koji je dao znak starta 16. brdske utrke „Ivančica 2008“ – spomen utrke Milana Cahuna.

Svoju ovogodišnju dobru formu potvrdio je na stazi od 13 km Ivica Škopac još jednom uvjerljivom pobjedom ispred Josipa Lackovića i Ivana Čorbe, ali mu najavljeni lov na sedam godina stari rekord Drage Paripovića nije uspio. Kod žena također vrlo uvjerljiva pobjeda Danijele Černić, ispred Valentine Belović i Sanje Begović Geceg. Troje najboljih u muškoj i ženskoj nagradio sponzor Salomon novčanim bonovima. Za petoro najbržih organizator je osigurao novčane nagrade, dok je pobjednicima u 18 kategorija podijelio pokale.

U sklopu utrke boduje se i utrka za Juniorski kupa, a staza je za njih duga 5 km, sa start je na osmom km staze i ciljem na vrhu Ivančice. Najbrži su bili Ivan i Martina Barišić iz MK Velika Gorica, a pobjednike po kategorijama bili su osigurani pokali.

Ova utrka bila je jedina utrka u Hrvatskoj u sklopu Olympic Day Run-a i tako je dio trkača dobilo još prigodne majice, a svi diplome Olimpijskog komiteta.

Preporuka za čitanje

Svi trkači dolaskom na cilj dobili su prigodne, unikatne medalje, koje im je predavao predsjednik Vijeća grada Ivanca g. Bračko. I ove godine imali smo na cilju vatrogasnu cisternu, tako da se svaki trkač mogao oprati ili čak okupati. Za sve je bio organizirani topli obrok, piće, a nakon proglašenja i povratak autobusima u Ivanec.

Pokrovitelji utrke bio je Grad Ivanec, a organizator TK Marathon 95 iz Varaždina.

Slijedeća utrka koju organiziramo sa DŠR Poljana Biškupečka je 3. memorijalna utrka Ivan Sokač u dužini 10,5 km u subotu 05.07. u 18 sati i pozivamo sve da dođu. To je jedna od rijetkih utrka na kojoj nema startnine. Uskoro više o tome.

Piše Krunoslav Borovec

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice