Sada čitate
4. MAZATOR TRAIL – istraži mjesta na kojima nisi bio! Pobjegni iz grada i uživaj u ljepotama Dilj gore!

4. MAZATOR TRAIL – istraži mjesta na kojima nisi bio! Pobjegni iz grada i uživaj u ljepotama Dilj gore!

Počeo je rujan, mjesec trail utrka diljem Hrvatske. Najveća trail manifestacija nam se bliži, 100 milja Istre, kao i Prvenstvo Hrvatske u trailu, a jednu utrku u rujnu ćemo izdvojiti kao utrku koju morate posjetiti i nastupiti!

- Oglas -

Česti su nam gosti na našem portalu, a ovaj put donosimo novosti o Mazator trail utrci. Naravno, radi se o Ultramaraton klubu Mazator, kao glavnom organizatoru utrke. Prekrasan trail na obroncima Dilj gore, ove godine se održava po četvrti put. Utrka raste iz godine u godinu, kao i trail zajednica u Slavoniji i Baranji te se nadamo kako će sve više utrke s dužim disciplinama biti po Slavoniji i Baranji.

Četvrto izdanje Mazator trail nam donosi novu disciplinu od 64km i 1820m visinske razlike, a ime je upravo i prikladno – Dilj ultra trail. Spomenuta disciplina vam donosi 3 ITRA boda, a o ITRA bodovima smo već pisali na našem portalu.

Druga disciplina s ITRA bodovima je Pljuskara trail, 31km i 960m visinske je sasvim dovoljno za prikupiti 1 ITRA bod.

Ostale discipline služe za uvod u ultra trail trčanje, a to su Petnja trail s 15km i 440m visinske razlike, te najmanja, popularna rekrativna Krug trail s 6km i 150m visinske razlike.

Detaljnije informacije o utrci možete pronaći na stranicama ITRA-e.

Lokacija održavanja utrke je Jezero Petnja, koje ove godine dobiva prekrasnu šetnjicu oko samog jezera, a u bližoj budućnosti i veći broj posjetitelja. Ova investicija Općine Sibinj će podići posjećenost njihovom kraju, a nadamo se i generirati veći broj natjecatelja na sportskoj manifestaciji Mazator trail.

Datum održavanja utrke je 18.09.2021. sa startom u 7:30h Dilj ultra trail i kasnije redom s manjim disciplinama.

Startni paket, slobodno možemo reći, je standardan kada su utrke Mazatora u pitanju, a ono najvažnije što veseli sve natjecatelje je finisherska medalja koja je i ove godine posebna.

Preporuka za čitanje

Mazator trail je službena utrka s najvećom disciplinom i ITRA bodovima u Slavoniji i Baranji. Slavonija i Baranja imaju puno toga za pokazati i ponuditi, a prekrasna je u svim godišnjim dobima. U to smo se uvjerili proteklih godina sudjelovajući na brojniim utrkama u proteklim godinama. Ako ne znate gdje trčati u rujnu, točnije 18.09.2021., naša topla preporuka je Mazator trail. Kao što i naslov kaže ‘’istraži mjesta na kojima nisi bio! Pobjegni iz grada i uživaj u ljepotama Dilj gore’’!

Prijave – https://bit.ly/3jp6yIn

Web stranica – www.mazator.hr

Facebook i Instagram: Ultramaraton klub Mazator

Facebook i Instagram: Mazator trail

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice