Sada čitate
Ston Wall Marathon 2021

Ston Wall Marathon 2021

I ove godine udruga Biseri Hrvatske organizira svoju tradicionalnu rujansku trkačku poslasticu. Bilo da ste već prekaljeni trkač ili rekreativac koji uživa u novim izazovima, pozivamo Vas da nam se u nedjelju 19. rujna pridružite u Stonu.

- Oglas -

Trčat ćemo najduljim obrambenim zidom u Europi, uživati u netaknutoj prirodi poluotoka Pelješca i družiti se s ljubaznim domaćinima. Iako će dan proći bez inače najzahtjevnije utrke programa, maratona, guštati možete u jednom od dva druga izazova: utrci na 4 km (Rocky 4K) i utrci na 15 km (Stone 15K).

Obje utrke počinju veličanstvenim pogledom na stonske zidine i stube kojima ćete uskoro prolaziti. Uspinjat ćete se od Malog Stona do nazubljenih kamenih kula i tvrđava, spuštati se prema zbijenim stonskim krovovima uz jedinstven pogled na zrcalnu površinu najstarije europske solane, plodna zelena polja i plavetnilo mora. Utrka od 4 km završava u Stonu, a ona od 15 km se nastavlja tankim nasipom između solane i mora, prolazi divljim carstvom mediteranske šume i čagljeva i završava povratkom u Ston.

Preporuka za čitanje

I zato, ako dok trčite ne želite gledati reklame, slušati buku ni doživjeti vrevu velegrada, nego želite uživati u povijesnom bogatstvu i ljepoti prirode i nakon utrke se opustiti sunčanjem i plivanjem, dođite treću rujansku nedjelju u Ston i istrčite Rocky ili Stone te, kako i slogan naše utrke kaže, SET YOUR RECORD IN STONe!

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice