Sada čitate
11. Coca-Cola Sarajevo polumaraton

11. Coca-Cola Sarajevo polumaraton

Mađar Tamas Nagy (1:12:04) i predstavnica Bosne i Hercegovine, Lucia Kimani, (1:32:38) pobjednici su 11. Coca-Cola Sarajevo polumaratona koje se održalo u nedjelju 17. rujna. Drugo i treće mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je trkačima iz Bosne i Hercegovine Vinku Slišiću, (1:16:58) i Slaviši Buniću (1:17:71), dok su Jelena Kosić iz BiH (1:33:16) i Aleksandra Marinkov (1:33:32) iz Srbije drugo, odnosno trećeplasirane. Stefan Ćurković pobjednik je Novo Nordisk Fun Run utrke od 4 kilometra, dok je u ženskoj konkurenciji pobjednica Alma Hrnjić.

- Oglas -

Više od 3000 sudionika iz 30 zemalja, uz polumaratonsku utrku trčalo i G-Drive štefetni polumaratonu, Novo Nordisk Fun Run utrci i Zmajzi Kid’s Run te je ove godine organizirana i posebna utrka Run with me za osobe sa invaliditetom.

Pobjednice 11. Sarajevo polumaratona

“Sarajevski polumaraton izrastao je u sjajnu priču kojom smo ne samo da smo potakli mnoge da vode zdrav život, nego smo naš grad postavili na sportsku mapu trkača i trkačica iz cijelog svijeta, a svi naši učesnici i učesnice svojim su kotizacijama postali dio naših humanitarnih aktivnosti zbog čega smo posebno sretni i zadovoljni. Ponosimo se činjenicom da smo zajedničkim djelovanjem kako našeg udruženja i volontera, tako i sponzora, te institucija vlasti pokazali da je moguće napraviti događaj koji ima brojne pozitivne efekte kako za učesnike i učesnice koji se bave sportom tako i za ekonomiju i turizam našeg grada i države.” – istaknuo je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon

Preporuka za čitanje

Start polumaratona

Službene rezultate utrke možete pogledati na www.sarajevomarathon.ba

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice