Sada čitate
Žumberačka utrka s humanitarnom notom

Žumberačka utrka s humanitarnom notom

Žumberačka utrka namijenjena je za cijelu obitelj. Održava se 3. 9. u Sošicama u centru Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje. Na utrci mogu sudjelovati svi uzrasti, od djece predškolske dobi do naših najstarijih trkača.

- Oglas -

Djeca trče u kategorijama od predškolske dobi do završetka osnovne škole. Nakon njih slijedi utrka za osobe s autizmom koje dolaze uglavnom iz Centra za autizam u Zagrebu, ali i dio njih iz Petrinje. Utrka je dijelom posvećena njima, a dio prihoda od startnina bit će doniran Centru za autizam s kojim AK Žumberak već godinama ostvaruje zanimljivu sportsku suradnju i tako upotpunjuje njihove, ali i klupske aktivnosti.

Nakon tog slijedi zajednički start utrke seniora na 6 i 15 km. Trkači na 6 km prolaze kroz selo Sopote, jedno od najljepših sela Zagrebačke županije i rekli bismo živi muzej s kućama obnovljenim i uređenim u autohtonom stilu, onakvima kakve su bile nekada. Malo dalje dolazi se do Sopotskog slapa visokog 40-tak metara i tu se okrećemo i trčimo natrag.

Trkači na 15 km nastavljaju dalje kroz šumovitu brežuljkastu cestu i dolaze do blizine sela Tomaševac gdje se cesta odvaja za Stari grad i utvrdu Žumberak. Tu je okret i povratak natrag u Sošice.

Trka je osigurana i od medicinskog osoblja i policije, a Park prirode je osigurao i električne bicikle koji će pratiti svaku grupu i voditi kroz ovu zanimljivu stazu.

Ono po čemu je još utrka zanimljiva je pregršt nagrada i suvenira za sudionike, a posebno za najbolje u ukupnom poretku i po kategorijama.

I na kraju, nakon završetka utrke i proglašenja nije kraj. Nakon ručka kojeg je osigurao organizator, slijedi zabavni program uz glazbeni trio Falschspieleri. Za ljubitelje dobre muzike i pive bit će pravi doživljaj, a za mlađe i one željnih dodatnih avantura prilika je ovo da posjete novoizgrađeni posjetiteljski centar ili neke od planinarskih puteva prema sv. Geri.

U svakom slučaju AK Žumberak planira sportski dan kojeg bi bilo šteta provesti u svojim domovima i zaobići priliku za posjetiti jedan posebno zanimljiv kraj.

Svi zainteresirani mogu doznati više na stranici kluba: https://akzumberak.hr/trka.php?sadrzaj=raspis

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice