Sada čitate
Trčite na najvećoj palubi svijeta

Trčite na najvećoj palubi svijeta

Naslov ne otkiva o kome se radi, ali složit ćete se s nama da je najveća paluba na svijetu Slavonski Brod. Grad u kojem obitavaju i djeluju trkački fanatici (Mazatori) koji to već 5 godina pokazuju svijetu. Nakon jučerašnjeg intervjua s Tomislavom Marinovićem oko Polojske ultre, porazgovarali smo i o ovogodišnjoj Slavonskoj trci.

- Oglas -

Slavonska trka je noćna utrka, koja se održava četvrtu godinu za redom, a ove godine je start na jednom od najvećih trgova u Hrvatskoj, na brodskom Korzu. Prefiks noćna opravdava sam naziv jer je start u 19h polumarataona, a utrke na 10km i 5km tek koju minutu iza.

Polumaratonska ruta obilazi najzanimljive dijelove grada, a prolazi kroz sami centar grada, a definitvno treba izdvojiti dionice uzduž rijeke Save koje su osim lijepe, i jako osvježavajuće u ljetno veče.

Utrka na 10km je jako brza, kao i utrke na 5km, jer nemaju velikih zavoja i ono što je trkačima najvažnije nema brda ni uzbrdica. Jedino što sam se može dogoditi je produženje rute u kupanje u rijeci Savi. 🙂

Spomenute rute na 10km i 5km takodjer prolazi kroz najzanimljivije dijelove grada, te su izuzetno atraktivne.

Slavonska trka je utrka u koju se ulažu veliki napori već godinama, a to vidimo iz dodatnih materijala koje utrka ima za ponuditi u svojoj ponudi, a to su krigle sa logotipom, pletene vrećice, emajlirani lončići i čašicu dobrodošlice na podizanju startnih paketa. U Slavonskom Brodu ćete uvijek biti dobro dočekani, a domaćinstvo je nepodnošljivo ljubazno. Volonteri su jako srdačni i bodre svakog natjecatelja kao svog najboljeg prijatelja.

Velika je ovo utrka za Slavonski Brod, grad koji ima jako puno ponuditi, ne samo u sportskom, već i u gastronomskom smislu. Novi restorani u centru grada, craft piva u brojnim kafićima, izletišta nedaleko od grada, prekrasna i romantična šetnica uzduž rijeke Save u svakome će probuditi emocije.

Trebamo spomenuti i novi izgled koji će poprimiti i srce grada, brodska Tvrđava, koja već dvije godine trpi bagere i mnogobrojne radove kako bi napravili pravi makeover.

Preporuka za čitanje

Uz sve navedeno, reći ćemo da se Slavonska trka ne propušta. Toliko dobre energije, pozitivnih ljudi, fantastične atmosfere i sjajnih domaćina možete naći samo na najvećoj palubi svijeta.

Ako ne znate gdje trčati 21. kolovoza, pozivamo vas da zajedno s nama trčite 4. Slavonsku trku. Da, mi ćemo biti tamo jer, kao što napisasmo, ovo je utrka koja se ne propušta.

Prijave su otvorene do 19. kolovoza, a prijaviti se možete preko https://bit.ly/3xsytej

Više informacija o utrci možete pronaći na Facebook stanici Slavonska trka.

P.S. Majica i medalja su fantastični! 😉

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice