Sada čitate
Tragedija na UTMB utrci

Tragedija na UTMB utrci

Trail Runner Magazine izvijestio je na svom Instagram profilu o tragediji koja se dogodila na poznatoj UTMB utrci.

- Oglas -

Kako navode, češki trkač poginuo je u srijedu ujutro nakon što je pao i zadobio teške ozljede. Nesreća se dogodila na spustu na 63. kilometru utrke. Spasilački tim odmah se odazvao na mjesto nesreće međutim trkač je podlegao ozljedama.

Zbog složenosti spasilačke akcije, ostali trkači dobili su uputu da se okrenu i vrate natrag do Bourg Saint-Maurice odakle će biti prevezeni natrag do Chamonix-a. Isto to je na svome Facebook profilu objavila i naša trail trkačica Tadeja Krušec ne znajući točan razlog zašto su ih vratili.

293 trkača koji su u tom trenutku već bili prošli Passeur de Pralognan dozvoljeno je da nastave i završe utrku. Preostalih cca 1200 trkača nažalost zbog ovog tragičnog događaja neće imatu tu priliku jer su vraćeni na start.

Kako navodi Doug Mayer, dopisnik Trail Runner Magazine-a, radi se o izrazito teškoj dionici staze na kojoj se morate rukama držati za lance. Na tom mjestu se zbog zahtjevnosti dionice nalazi i spasilački tim što dokazuje da se zaista radi o tehnički najzahtjevnijem dijelu staze.

Obitelji trkača izražavamo sućut, kao i podršku organizatoru kojemu je ovo, kako navode, prvi takav nesretan slučaj u 19-godišnjoj povijesti Ultra-Trail du Mont-Blanc.

P.S. U trenutku objave ove vijesti, na svom Facebook profilu ovo je potvrdio i organizator utrke.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice