Sada čitate
Što je Vertikalno lice Platka?

Što je Vertikalno lice Platka?

U nedjelju 29. kolovoza, čeka nas četvrto izdanje Vertikalnog lica Platka koje ove godine nudi drugačije rute ljubiteljima trail trčanja. Kako bi se vratili „stari“ posjetitelji, ali došli i oni koji još nisu otkrili čari trčanja po obroncima na području Platka, organizatori su osmislili nove staze.

- Oglas -

Laganini 10ka“ je relativno jednostavna, jako trčljiva staza s nezahtjevnim usponima, a nudi sve atrakcije Platka. Utrka kreće ispod Velikog doma Platak, a protrčat ćete kraj skijaške staze Tešanj, dijelom Turističke staze i downhill staze sve do samog dna staze Radeševo. Krug oko novog jezera odvest će vas do Malog doma Sušak. Pogled će vam u jednom dijelu sezati sve do Guslice. Veliki dio staze je u hladu, tako da i ako bude toplo, ne morate se bojati sunca i vrućine. Uživat ćete u promjeni ambijenta i dinamici terena. Cilj će vam stalno biti nadomak ruke, ali ipak ćete trebati otrčati skoro 11km do njega.

Izazovna 25ica powered by INA“ je kako sam naziv kaže – izazovna, kako organizacijski tako i za trkače. Ipak, za one u dobroj formi ili željne jedne nove avanture od 29 km s ukupnim usponom od 1600 m, bit će prava poslastica. Osim osjećaja zadovoljstva na kraju utrke, trkačima će zasluženo pripasti i 2 ITRA boda koje su dodijeljeni ovoj utrci od strane krovne svjetske organizacija trail trčanja.

Na temelju prikupljenih bodova možete se kvalificirati za nastup na prestižnom UTMB® natjecanju. Start utrke je također ispod Velikog doma Platak od kuda slijedi lagani uspon prema Turističkoj stazi do dionice koja smo nazvali „Trailaši trče počasni krug“ oko jezera nakon čega skreću na opjevani (i „opsovani“) vertikal po stazi Radeševo 2. Od tuda sve kreće „nizbrdo“ do prekrasne zaravni „Lazac“ kad počinje novi uspon te kod Vilja ulazimo u labirint vlaka i staza. Po izlasku iz „labirinta“ doživjet ćete predivan prelazak iz goranskih šuma u nisko raslinje primorja. S vizure planinskih šuma i vrhova odjednom se otvara cijeli Kvarnerski zaljev sa svojim otocima i morem. Pogled seže i do velebnog Velebita. Tu skupljate energiju za Malu i Velu Pliš koje su najizazovniji dio staze. Iznenađenje! S planinarskog puta slijedi skretanje prema Bogdinu i u stilu Indiane Jonesa prelazak kroz divljine neprehodanih dijelova Grobničkih alpa, gdje se izmjenjuju šuma, kameni prijevoj zatim ponovno šuma s jednim jačim usponom da bi na kraju izašli na greben prekrasnih livadnih vrhova i pogledom od 360 stupnjeva. Još malo uspona i padova i ulazite u zadnju dionicu gdje se, gle čuda, izmjenjuju uzbrdice, nizbrdice i ravni dijelovi kroz šumu. Jednom kad se počinju pojavljivati obrisi Maloga doma Sušak i pojavljivati se osmijeh zbog saznanja da je kraj blizu  ulazimo u zadnju dionicu utrke koja uz navedeni objekt vodi ka dnu skijaške staze Radeševo i dalje prema Velikom domu Platak gdje Vas dočekujemo otvorenih srca i s neizmjernog veselja zbog vašeg truda.

Ukoliko su vas osvojile staze, nema što drugo nego prijaviti već danas na Vertikalno lice Platka 2021., a sve informacije možete pratiti i na web stranici Sva lica Platka.

Preporuka za čitanje

Ako vam je potrebna dodatna motivacija, ove godine očekuje vas bogati startni paket koji sadrži majicu, ruksak, HIDRA ISO, Pero dezinficijens, topli obrok, finišersku medalju te naravno sve što pripada samog organizaciji i osiguranju utrke, a novost je i chip timing!

Najuspješnije očekuju super nagrade. Prva mjesta osvajaju 500 kuna na INA loyalty kartici, dok srebro i broncu očekuju poklon bonovi za kupnju Eko life proizvoda.

Svi na postolju dobit će i Dogma socks trkače čarape, poklon JGL d.d. te još pokoje iznenađenje!

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice