Sada čitate
Šurbek i Dinjar pobjednici osječkog polumaratona

Šurbek i Dinjar pobjednici osječkog polumaratona

Oko 500 trkača iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja trčalo je po najljepšim dijelovima slavonske metropole. Najbrojniji su bili polumaratonci, ali niti mali trkači školske i predškolske dobi nisu zaostajali po brojnosti. I organizatori su bili pomalo zatečeni brojem trkača pa je i satnica morala biti pomaknuta. Uz dodatne napore članova Maraton kluba Hrvatski sokol sve je proteklo manje-više u najboljem redu.

- Oglas -

Osječku utrku otvorio je dogradonačelnik Osijeka Gordan Matković koji je ujedno “zapucao” iz startnog pištolja za početak polumaratona. U vrijeme dok su polumaratonci trčali 21, a juniori i građani pet kilometara, osnovnoškolci su se borili za svoje pehare na stazama dugačkim od 750 do 1.200 metara. Mladi trkači su i najemotivnije doživljavali svoje prve sportske korake pa je bilo i suza djevojčica i dječaka koji nisu bili zadovoljni dostignutim rezultatima.

Favoriti polumaratona su opravdali očekivanja i bez obzira što nije dostignut rekord staze, pobjednici mogu biti zadovoljni postignutim vremenima. Prvi kroz cilj osječkog polumaratona prošao je domaći trkač Dražen Dinjar, koji je imao bolju završnicu od Saše Stolića iz Srbije i trećeplasiranog Ðure Kodže iz Bosne i Hercegovine. Kod “ljepše polovice” polumaratona Slovenka Ida Šurbek postigla je najbolje vrijeme i za sobom ostavila mnoge mlađe trkačice i trkače. Druga je stigla Andrea Der iz Mađarske, a hrvatska trkačica Barbara Belušić zauzela je treće mjesto.

Rezultati polumaratona – žene:

1. Ida Šurbek, Slovenija – 1:21:32
2. Andrea Der, Mađarska – 1:22:05
3. Barbara Belušić, AK Istra – 1:24:49

Rezultati polumaratona – muški:

1. Dražen Dinjar, AK Rudolf Perišin – 1:10:34
2. Saša Stolić, Srbija – 1.10:38
3. Ðuro Kodžo, BiH – 1:10:47

5. osječki polumaraton bio je i državno ekipno prvenstvo u polumaratonu. Državne prvakinje su domaće, osječke trkačice. Danijela Černić, Željka Šaban i Dubravka Vešligaj su za dvije minute bile brže od drugoplasiranih trkačica Atletskog kluba Veteran iz Zagreba. U konkurenciji trkača titulu državnog prvaka odnijeli su trkači iz Sošica iz Atletskog kluba Žumberak, koje je predvodio legendarni hrvatski maratonac Drago Paripović.

Ekipni poredak – žene:

1. MK Hrvatski sokol, Osijek
2. AK Veteran, Zagreb
3. AK Sljeme, Zagreb

Ekipni poredak – muški:

1. AK Žumberak, Sošice
2. AK Rudolf Perišin, Gornja Stubica
3. AK Veteran, Zagreb

U utrci na pet kilometara najuspješniji su bili slavonski predstavnici. Ivani Sojnić iz AK Slavonija Žito trebalo je 19 minuta i 11 sekundi da prva stigne do cilja, a Dalibor Pavić iz AK Cibalije je pet kilometara pretrčao za 16 minuta i 17 sekundi, ali su pljesak Osječana zaslužili i svi trkači rekreativci koji su uspjeli doći do cilja, a među njima je bio i najstariji 79-godišnji trkač Josip Ðunđek.

Rezultati 5 km – žene:

1. Ivana Sojnić, AK Slavonija – Žito, 19:11
2. Dora Kovacs, Mađarska, 19:27
3. Leona Vukmirović, MK Hrvatski sokol, 21:00

Rezultati 5 km – muški:

1. Dalibor Pavić, AK Cibalia – 16:15
2. Petar Delaš, AK Sinj – 16:37
3. Filip Gregurić, AK Slavonija – Žito – 16:39

Svi pobjednici nagrađeni su novčanim nagradama, peharima i medaljama, a vrijedni organizatori su se pobrinuli da trkači ne budu gladni i žedni poslije napornih utrka. Ručak je bio organiziran na lijevoj obali Drave u prelijepom ZOO restoranu.

Autor teksta: Željko Kubatka

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice