Sada čitate
Stonmarathon 2009.

Stonmarathon 2009.

U nedjelju 20. rujna 2009. u Stonu na otoku Pelješcu održan je 2. Stonmarathon i trka na 15 km. Glavni organizator utrke je Udruga ½BISERI HRVATSKE½. Udruga je osnovana s ciljem promicanja, razvoja i unapređenja hrvatske prirodne i kulturne baštine kroz razna sportska natjecanja i manifestacije. Osnivači Udruge su sportaši, od kojih većina ima zapažene rezultate na državnom nivou. Osim toga svi su veliki zaljubljenici u Hrvatsku i njezine prirodne i kulturne znamenitosti. S obzirom da smo nastupali na raznim utrkama diljem Europe i upoznali mnogo sportaša koji svoje dane odmora provode putujući po cijelom svijetu nastupajući na utrkama – uglavnom baš atletskim maratonskim utrkama, želja nam je bila da i mi učinimo isto, te ljubitelje sportskog turizma upoznamo s ljepotama Hrvatske.

- Oglas -

Start i cilj maratona je u centru Stona. Staza vodi cestom uz more, kroz maslinike i vinograde, a trči se i po stonskim zidinama što samoj utrci daje poseban čar, te ju svrstava među prave „trofejne“ utrke. Uz kineski Great Wall Marathon jedina je utrka u svijetu koja se djelomično trči po starim fortifikacijskim zidinama!

Na utrci su sudjelovali trkačice i trkači iz Hrvatske, USA, Kanade, Njemačke, Engleske, Škotske, BIH, Novog Zelanda i Katara! Većina je pri tom provela i sedam dana odmora u turističkom obilasku Dubrovačko-Neretvanske županije i grada Dubrovnika.

Osim maratonske utrke, održana je i utrka na 15 km, a tako će biti i ubuduće. 3. Ston Marathon predviđen je za nedjelju, 19.9.2010.

Željko Konosić

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice