Sada čitate
Prvenstvo jugoistočne Europe u orijentacijskom trčanju u Zagrebu

Prvenstvo jugoistočne Europe u orijentacijskom trčanju u Zagrebu

Prvenstvo jugoistočne Europe u orijentacijskom trčanju (SEEOC i SEEMOC) održava se svake godine, a na njemu nastupaju reprezentacije pojedinih država članica Međunarodne orijentacijske federacije iz regije u svim dobnim uzrastima. Natjecatelji nastupaju u četiri discipline (sprint, srednje staze, duge staze i štafeta), a uz Prvenstvo se održava i popratno natjecanje.

- Oglas -

Organizator SEEOC-a 2021. godine je Orijentacijski klub “Vihor” iz Zagreba ispred Hrvatskog orijentacijskog saveza, a natjecanja se planiraju održati u Zagrebu, Jastrebarskom, Krašiću i Karlovcu u drugoj polovici kolovoza (25.-29.08.) 2021. godine. U nastavku iznosimo priopćenje organizatora u cijelosti:

Planinarski savez Zagreba i orijentacijski klub „Vihor“ kandidirali su se za organizatora Prvenstva jugoistočne Europe u orijentacijskom trčanju 2020. godine uz potporu Hrvatskog orijentacijskog saveza i HOO-a. Natjecanje je prošle godine zbog pandemije odgođeno za ovu godinu i tek je sada popuštanjem COVID mjera donesena odluka na međunarodnoj razini da se natjecanje može održati krajem kolovoza od 25.-29.08.2021. Natjecanje se ujedno boduje i za svjetsku rang listu (WRE).

Asocijacija zemalja jugoistočne Europe (SEEOA) je zahvaljujući rezultatima naših natjecatelja i organizacijskim sposobnostima prepoznala kvalitetnog partnera i dala je Zagrebu organizaciju prvenstva. Uz prvenstvo JI Europe organizacija podrazumijeva i popratno petodnevno natjecanje za sve ostale zainteresirane natjecatelje iz Europe i svijeta.

Za samo natjecanje prijavljeno je 533 natjecatelja te prateće osoblje iz 21 zemlje svijeta, a održava se kroz pet natjecanja u pet dana (sprint, srednje staze dva puta, duge staze i štafeta).

Kako se radi o sportu kojim se istovremeno bave cjelokupne obitelji, mnogi natjecatelji će iskoristiti nastup na natjecanju i u turističke svrhe te će se osim sportskog potencijala izuzetno promovirati i turistički aspekt grada i okolice te Hrvatske. Ovim natjecanjem pospješio bi se umnogome i razvoj orijentacijskog sporta u Hrvatskoj.

Web stranice natjecanja te stranice natjecanja na društvenim mrežama aktivne su već dvije godine na slijedećim poveznicama:

Preporuka za čitanje

Internet stranice: http://vihor.hr/en/seeoc/

Facebook stranice: https://www.facebook.com/seeoc2021

Stranice međunarodne asocijacije SEEOA: https://www.facebook.com/seeoa

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte putem mobilnog telefona: 098 742 094 (Damir Gobec) ili na broj Saveza 64 31 000.

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice