Sada čitate
StonMarathon 2010

StonMarathon 2010

Ston,19.9.2010.

- Oglas -

Pobjednik maratona, koji se djelomično trči i stonskim zidinama je Splićanin Željko Bradarić, pobjednica Janne Batty iz Francuske. Trčala se i utrka na 15 km dugoj stazi u kojoj su najbolji bili Linda Mariluoto iz Finske i Jakša Diklić iz Dubrovnika. Ma kud ljepše nego da prvi kroz cilj prođe domaći dečko!

Svaki maraton je doživljaj koji se pamti, ali Stonmarathon svi koji su ikad na njemu sudjelovali, bilo kao natjecatelji, bilo kao organizatori, a ove godine i organizirana publika iz Udruge ljubitelja hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota, svi mi pamtimo Stonmarathon još malo više.

Radi izuzetno naporne i lijepe staze, na kojoj je teško optimalno rasporediti snagu. Radi jednostavne, opuštene i prijateljske atmosfere. Radi nasmiješenih smirenih domaćina među kojima se svi osjećamo kao među starim prijateljima. Radi nekoliko dana koje svi mi iz cijelog svijeta (doslovno – iz cijelog svijeta) koristimo za obilazak okolice. I to kakve okolice! Pa i radi sunčanja i kupanja u vrijeme dok se prohladni Zagreb muči obranom od poplave.

San Stonmarathona je završen, probudili smo se u svojim domovima, zamijenili plave StonMarathon majice kišnim jaknama i jedva čekamo da ponovo utonemo u bezbrižni san Stonmarathona 18.9.2011.

Preporuka za čitanje

Ekipa iz TZ Ston, općine Ston, vatrogasci i policajci, kulinarski majstori, prijatelji dubrovačke starine, stanovnici Stona, Hodilja, Luke i Dube, te Konosić, Haubrih, Mihel i Kovačev jamče da će sljedeće godine biti isto tako. Neće biti bolje. Bolje od toga ne postoji! Ljuti vas moja neskromnost? Skromnost… Nema toga na stonskim zidinama, nije nikad ni bilo, a mi svi ćemo se truditi da je na Stonmarathonu nikad niti ne bude.

Zdravlje, veselje, ŽeliMIR Haubrih

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice