Sada čitate
Kreće Medvednica trail liga!

Kreće Medvednica trail liga!

U nedjelju 24. 10. 2021. u 9 sati starta druga sezona Medvednica trail lige na zagrebačkoj gori – Medvednici.

- Oglas -

Liga je u organizaciji DŠR Aktivan život (organizatori popularnih zagrebačkih utrka: Kros utrka Volim trčanje, Zagrebački noćni cener, Zagrepčanka 512, Medvednica trail.

Nakon uspješne prve sezone lige u kojoj je na 11 održanih kola nastupilo čak 235 muškaraca i 134 žene, kreću s drugom sezonom i najavljuju 10 kola.

Koncept lige je malo drugačiji od uobičajenih liga koje se uvijek trče istom stazom – ovdje se svako kolo trči drugom stazom, na drugom dijelu planine. Na ovaj način se osim natjecanja upoznaju razne trail staze Medvednice koje se kasnije mogu koristiti za trail treninge.

Svaki nastup tj. ostvareni rezultat se boduje, a za ulazak u poredak lige potrebno vam je bar 6 nastupa. Prošlogodišnji pobjednici lige su Nikola Špoljar, naš uspješni trail trkač te Marta Grubić iz AK FIT iz Zaprešića.

Ideja ove druge sezone je korištenje staza iz prve sezone, ali se ovaj put trče SUPROTNIM smjerom. Tako da sve uzbrdice postaju nizbrdice, a sve nizbrdice uzbrdice. Zanimljivo će to biti jer se taktika nastupa u potpunosti mijenja.

Osim poznatih staza i lokacija, najavljuju poneku novu, a novost će biti i jedno noćno kolo.

Sve staze lige su ITRA certificirane pa natjecatelji skupljaju i ITRA bodove/koeficijente.

Liga starta utrkom Sopot trail reverse koja, kako joj i naziv kaže, prolazi pored poznatog i najvećeg slapa na Medvednici – slap Sopot.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice