Sada čitate
World Marathon Challenge

World Marathon Challenge

Sigurno vam je želja jednoga dana istrčati maraton, a možda ste to već i učinili. Ako tražite novi izazov, možda je World Marathon Challenge upravo ono što tražite.

- Oglas -

World Marathon Challenge je natjecanje koje se sastoji od  7 maratona na 7 kontinenata za 7 dana! Vrijeme se počinje mjeriti od trenutka kada započne prvi maraton, a nakon toga imate 168 sati za maratonski put oko svijeta.

Maratonski program započinje na Antarktici na -10, a završava u Sydneyu na +25 stupnjeva Celzijusa. Sudionici provedu 59 sati u ”zraku” i prelete 38.000km, dok na ”zemlji” pretrče 295 kilometara. Broj trkača je limitiran, ali se zato mogu prijaviti svi koji posjeduju dozvolu doktora o sudjelovanju i određenu fizičku pripremljenost. Neizostavni dio je umor, jet lag i nesanica kojem će natjecatelji biti izloženi, dok razlika u temperature može varirati čak do 50 stupnjeva Celzijusa.

Ostali gradovi koji su dio izazova su Punta Arenas (Čile), Miami (SAD), Madrid (Španjolska), Marakesh (Maroko) i Dubai (UAE). Time su obuhvaćeni svi kontinenti što čini ovaj izazov posebnim i jedinim takve vrste u svijetu. Sigurno se pitate kako putuju s kontinenta na kontinent? WMC organizatori su organizirali privatne letove kojima natjecatelji lete na druge lokacije. Zvuči kao pravi luksuz, što zapravo i jest. Cijena sudjelovanja na WMC je 36.000 eura. Olakšicu od 1000 eura možete dobiti ukoliko sve platite odjednom. Sudionici za svaki od maratona dobivaju medalje i natjecateljske majice, osiguranu medicinsku pomoć, masaže prije i poslije i zadovoljstvo koje samo maraton može donijeti.

WMC natjecateljskog je karaktera. Nakon utrka zbrajaju se rezultati svih maratona te proglašava ukupni pobjednik. Ovogodišnja pobjednica u ženskoj konkurenciji je Silvana Camelio (Čile) s prosječnim vremenom od 4:12:37, a pobjednik u muškoj konkurenciji je Michael Wardian s prosječnim vremenom od 2:45:57. Posebnu draž WMC 2017 donio je Ryan Hall, američki maratonac, koji je ovim natjecanjem završio svoju maratonsku karijeru u 33 godini života.

Preporuka za čitanje

Jedini Hrvat koji je uspješno završio WMC je 63-godišnji Vlado Starešinić , kojem je to pošlo za ”nogom” 2012. godine, kao najstarijem sudioniku.

 

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice