Nastavlja se humanitarna akcija „Tenisice za Etiopiju“

Velika humanitarna akcija “Tenisice za Etiopiju” koja je započela u nedjelju 9. svibnja u sklopu dvaju događaja: Sportom u Europu na pisti Zrakoplovno-tehničkog centra Velika Gorica te na ultramaratonu Forrest Gump, koji se održao u parku Maksimir u Zagrebu gdje je skupljeno oko 300 pari tenisica ide dalje. Profesorica geografije iz Karlovca, Margareta Kulaš prepoznala je kvalitetu ove ideje i širi je među učenike svih osnovnih i srednjih škola.

- Oglas -

Trčanje afričkoj djeci, za razliku od njihovih europskih vršnjaka, najčešće nije samo zabava i rekreacija. Atletika i sport mnogima od njih zadnja su nada za bolje sutra i mogu ih izvući iz začaranog kruga siromaštva. Na njihovu trnovitom putu prema vrhunskim sportskim ostvarenjima možemo im i mi svi malo pomoći.

Čitavu akciju na nivou osnovnih i srednjih škola provode Margareta Kulaš, profesorica geografije na Gimnaziji Karlovac i Nikola Borić, trener Elvan Abeylegesse (bivša svjetska rekorderka na 5000 m, vlasnica dviju srebrnih medalja s Olimpijskih igara u Pekingu). Akcija ima potporu etiopijskog veleposlanika, a glavni je sponzor Turkish Airlines, ugledna međunarodna zrakoplovna kompanija. Na nacionalnom nivou podršku je dao City express koji će dostaviti pakete sa tenisicama od škola do Zagreba.

U ČEMU SE SASTOJI AKCIJA?

Vrlo je jednostavno! Većina djece u svojim ormarima, na tavanima i u podrumima ima tenisice koje su već odavno prerasli. Umjesto da one završe u kantama za smeće, djeca ih mogu pokloniti svojim afričkim vršnjacima. Ono što je mladom Europljaninu zastarjelo i „izašlo iz mode“, etiopijska djeca znat će s radošću vrlo korisno upotrijebiti.

Tenisice prikupljene u školama tijekom svibnja naš će sponzor iz sakupljačkih centara u svakoj županiji otpremiti u Zagreb pa u Etiopiju. Akcija će završiti 1. lipnja 2010. godine.

Ova hvalevrijedna humanitarna akcija provesti će se u velikom broju osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Uključivanjem učenika u akciju kod njih razvijamo socijalnu osjetljivost, solidarnost i karitativnost, osjećaj globalne povezanosti, suočavanje s neimaštinom i bijedom Trećeg svijeta.

Ako i vi želite sudjelovati u ovoj akciji možete to napraviti na nekoliko načina:

  • djetetu koje poznajete dajte tenisice da ih odnese na sat geografije
  • javite se na e-mail Margareti Kulaš margareta.kulas@ka.htnet.hr ili
  • pošaljite paket s tenisicama na adresu:
    „Tenisice za Etiopiju“
    Matije Škurijenija 153
    10290 Zaprešić

Pratite na i na FACEBOOKU – http://www.facebook.com/pages/I-ja-cu-donirati-tenisice-za-Etiopiju/122212611136560

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice