Sada čitate
European City Race Zagreb natjecanje u orijentacijskom trčanju

European City Race Zagreb natjecanje u orijentacijskom trčanju

European City Race Zagreb je natjecanje u orijentacijskom trčanju koje će se održati u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, 21. i 22. rujna 2019. na nekoliko lokacija u gradu.

- Oglas -

Orijentacijsko trčanje je sport u kojem se natjecatelj kreće po nepoznatom terenu, te samo koristeći zemljovid (koji priređuje organizator natjecanja) i kompas obilazi unaprijed određene kontrolne točke, ucrtane na zemljovidu, u što kraćem vremenu te u zadanom redoslijedu. Na svakoj kontrolnoj točki natjecatelj perforacijom kontrolnog kartona ili u novije vrijeme elektroničkim čipom potvrđuje svoj dolazak. Natjecatelji se natječu u svojoj dobnoj skupini, a postoje odvojene muške i ženske kategorije. Duljina staze u pojedinoj disciplini ovisi o kategoriji u kojoj se natjecatelj natječe i vrsti terena.

Utrka u nedjelju 22. rujna ujedno će biti i dio projekta European City Race Tour natjecanja u europskim metropolama. Ovo se natjecanje po prvi puta ove godine održava u Zagrebu, a uz naš glavni grad domaćini su i desetak velikih europskih gradova  (Rim, Barcelona, Liverpool, Porto, Graz…).

Do sada je prijavljeno stotinjak natjecatelja iz inozemstva, i to 47 klubova iz devetnaest zemalja (Austrija, Bjelorusija, Belgija, Bugarska, Kanada, Češka, Finska, Francuska, Njemačka, Mađarska, Irska, Izrael, Norveška, Portugal, Rusija, Slovenija, Španjolska, Švicarska, Velika Britanija).

Preporuka za čitanje

  • U subotu, 21. rujna održat će se dvije utrke: prijepodnevna u parku u okolici Sveučilišne bolnice u Blatu, te poslijepodnevna na otoku Trešnjevka na Jarunskom jezeru.
  • 22. rujna, u nedjelju, utrka u sklopu European City Race Toura bit će održana u samome centru Zagreba, sa ciljnim prostorom na Europskom trgu.

Očekuje se da će najbolji pojedinci utrke u subotu završiti unutar otprilike 12-15 minuta, a u nedjelju za oko 40-45 minuta.

Detaljni raspored natjecanja, kao i sve dodatne informacije (uključujući i načine prijave za natjecanja) mogu se pronaći na internetskoj stranici natjecanja vihor.hr/en/zgcityrace/. Organizator utrke, Orijentacijski klub Vihor iz Zagreba poručuje da se prijaviti za sva tri natjecanja možete najkasnije do 14. rujna, a prijave na licu mjesta moguće su samo ukoliko ostane slobodnih mjesta.

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice