Sada čitate
22. Međunarodna Žumberačka utrka

22. Međunarodna Žumberačka utrka

U parku prirode Žumberak 2. rujna održava se 22. po redu Žumberačka utrka sa jednom zanimljivom novosti. Po prvi puta se osim utrke atletičara na 15 km i dječjih trka organizira i utrka na 5 km.

- Oglas -

Zanimljivost utrke na 5 km je da se trči kroz jedan zaista zanimljiv krajolik. Start je u centru Sošica, a zatim se kilometar i pol dalje prolazi kroz selo Sopote koje je prije nekoliko godina proglašeno za najljepše selo Zagrebačke županije. To nije selo sa puno stanovnika i stanovnici su uredili svoje stare kuće kako bi sačuvali onaj izgled koji su imale prije 50-tak i više godina. Još kilometar dalje i okret kod Sopotskog slapa i nekadašnjeg starog mlina. Ovaj krajolik uglavnom je poznat samo planinarima, a sada će i trkači imati priliku osjetiti prirodu u punoj ljepoti. Staza nije sasvim ravna no nema većih uzbrdica te je prihvatljiva i trkačima rekreativcima.

Tradicionalna utrka je ona na 15 km, od sela Radatović do Sošica. Nešto zahtjevnija i obiluje sa više uzbrdica i nizbrdica. Svakako nešto za malo spremnije atletičare. Ali i ona pruža ugodu trčanja kroz zanimljiv šumski i brdski krajolik. Po toplijem vremenu pruža dovoljno sjenovitih područja te se ova se utrka boduje i za 1. Hrvatsku cestovnu ligu.

Uz utrke za odrasle tu je i utrka dječaka i djevojčica od najranije dobi do 14 godine života. To su utrke od 100 do 1000m. Ranije prijave nisu potrebne, a organizator se i za najmlađe pobrinuo da svi u cilju dobiju i poklone sponzora.

Start prošlogodišnje Međunrodne Žumberačke utrke

Domaćin natjecanja za sve sudionike osigurava ručak, besplatni prijevoz iz Zagreba sa ograničenim brojem mjesta te zanimljive poklone za najuspješnije i u ukupnom poretku, a i u kategorijama za trkače na 15 km. Nagrade su redovito u domaćim proizvodima kao što su suvenir krigla, vino, med, đem i ostali domaći proizvodi. Naravno tu su i učesničke medalje za sve.

Preporuka za čitanje

“Mi ćemo kao i svake godine spremno dočekati sve sudionike ovog sportskog događaja a vjerujem da će i odaziv za ovu prvu utrku jesenjeg djela sezone biti dobar kao i svih prethodnih godina.” – rekao je Boris Smićiklas ispred organizacijskog tima ovogodišnje utrke

Dodatne informacije i prijave za natjecanje možete pronaći na:

www.akzumberak.hr/trka.php

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice