Sada čitate
15. međunarodna utrka Kutina – Voloder, “Voloderska jesen 2015”

15. međunarodna utrka Kutina – Voloder, “Voloderska jesen 2015”

Avatar

I ove godine, 13. rujna,  održat će se 15. tradicionalna međunarodna utrka Kutina-Voloder. Od ove godine utrka je još posebnija jer se trči na spomen našem najboljem maratoncu svih vremena s ovih prostora, Franji Mihaliću – Juri, osvajaču srebrne olimpijske medalje 1956. godine u Australiji, pobjedniku velikih svjetskih maratona, velikanu i legendi svjetske atletike i maratona, koji je rodom iz Moslavine, točnije mjesta Ludina u blizini Kutine.

- Oglas -

Kutina Voloder

Start utrke je na glavnom gradskom trgu, u 10h a cilj u Voloderu. Prijave natjecatelja, kao i svake godine, počet će ujutro u 07:30h u Voloderu na glavnoj pozornici “Voloderskih jeseni”, a u 09:10h, sve prijavljene natjecatelje autobusi će prevesti na start utrke u Kutinu. Staza je službeno izmjerena i verificirana od strane HAS-a i boduje se za sve tri lige cestovnog trčanja u RH.

Utrka na 15 km uvijek je veliki mamac za trkače rekreativce a i sama konfiguracija staze ne zahtjeva neke napore. Oni nešto brži, na njoj testiraju svoju brzinu za predstojeće maratone i polumaratone.

Da se oni sporiji ne bi osjećali zakinutima – posljednji natjecatelji koji uđu u cilj, kako u ženskoj, tako i u muškoj kategoriji – dobivaju nagrade. Isto tako, kao i svake godine, posebnu nagradu dobiti će najmlađi i najstariji sudionik utrke.

Sve detalje o utrci i prijavama pročitajte ovdje.

Preporuka za čitanje

Vidmo se na 15. međunarodnoj utrci Kutina – Voloder, in memoriam Franjo Mihalić – Jura!

Ivi First

 

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice